Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Beneficiile cojilor de banana

Actualizat la data de: 29 Iulie 2015
Beneficiile cojilor de banana

Bananele sunt consumate aproape in fiecare zi cam in toata lumea. Dar le sunt ignorate utilizarile alternative.

Spre exemplu, coaja bananei are anumite avantaje care ar putea ajuta la infrumusetare.

Vitamina B6 si potasiul sunt 2 nutrienti principali ai bananelor.

Un consum regulat de banane ajuta corpul sa combata radicalii liberi, ceea ce poate preveni diabetul de tip 2 si stimuleaza sistemul nervos.

Acest fruct poate sa previna cancerul de rinichi.

Si coaja de banana poate fi utila si eficienta pentru nevoile dumneavoastra cotidiene. Iata cele mai frecvente utilizari ale cojii de banana:

1. Albeste dintii – daca frecati coaja de banana de dinti, aceasta poate functiona ca un mijloc natural de albire a dintilor. Repetati acest procedeu timp ce 3-4 minute si clatiti. Faceti acest lucru de 2 ori pe zi pentru a obtine rezultate spectaculoase.

2. Reduce vergeturile – puteti reduce vergeturile prin a freca o coaja de banana direct de zona vizata. De asemenea, puteti lasa coaja de banana toata noaptea pe portiunea pe care exista vergeturi pentru a avea rezultate mai bune.

3. Lustruieste obiectele – in loc sa cheltuiti banii pe diferite solutii pentru lustruirea mobilei, accesoriilor de argint si pentru lacuirea pantofilor, puteti utiliza coaja de banana. Este de ajuns sa o aplicati pe pantofii de piele pentru ca acestia sa-si regaseasca stralucirea primelor zile.

4. Trateaza acneea – antioxidantii care se gasesc in coaja de banana metabolizeaza in organism, ceea ce va distruge bacteriile prezente pe fata si combat acneea. Pentru a scapa de aceasta, va puteti freca pielea cu coaja de banana si lasati-o sa actioneze 5 minute. Repetati actiunea in fiecare zi de mai multe ori pana ce acneea dispare.

5. Vindeca ciupiturile de insecte si problemele pielii – in loc sa va scarpinati pana la sange, puneti o bucata de coaja de banana pe ciupitura pana veti simti ca iritatia si mancarimea dispar. Cojile de banana sunt bogate in nutrienti si pot ajuta la reducerea si chiar stoparea durerii.

6. Trateaza hemoroizii – coaja de banana este un excelent antiinflamator. Ea reduce considerabil umflarea hemoroizilor si va scapa de aceasta problema inconfortabila. Tot ce trebuie sa faceti este sa aplicati coaja de banana pe hemoroizi timp de 5 pana la 10 minute de cel putin 5 ori pe zi.

7. Previne aparitia ridurilor si reduce ridurile – aplicarea cojii de banana pe fata face pielea mai ferma si ajuta la reducerea ridurilor. Aceasta coaja lasa pielea fetei mai neteda si mai moale. Fiind compusa din multi nutrienti si multe vitamine ca potasiul, magneziul, fierul si vitaminele A, B si E, coaja bananei ajuta la intinerirea pielii dumneavoastra si la prevenirea aparitiei ridurilor.

8. Hidrateaza pielea uscata – uneori, pielea devine uscata si are nevoie de a fi hranita si hidratata. Aplicati coaja de banana pe pielea cu probleme pentru a o face catifelata. Realizati o crema din jumatate de coaja si adaugati o lingura de iaurt. Lasati sa actioneze 10 minute si apoi clatiti cu apa.

9. Confera stralucire parului – daca faceti o masca de par, coaja de banana va conferi forta si stralucire parului dumneavoastra. Cufundati cojile in apa, astfel incat sa se inmoaie, apoi aplicati-o pe par si lasati sa actioneze timp de 30 de minute inainte de a va clati parul.

10. Fertilizeaza gradina – mai intai se inmoaie, apoi se descompune; cojile de banana actioneaza ca un ingrasamant natural. Puteti sa le taiati in bucati si sa le imprastiati pe pamant, la baza tulpinilor plantelor.

11. Ajuta la filtrarea apei – datorita capacitatii sale de absorbtie a plumbului si a cuprului.

12. Reduce durerea de cap – desi pare greu de crezut, coaja de banana ajuta la reducerea migrenelor. Pentru aceasta, este suficient sa puneti o coaja pe frunte si veti observa o ameliorare.


Medici specialisti Medicina Generala

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate