Adevarul despre consumul de bere si abdomenul marit
Generalitati
SusDe-a lungul anilor, consumul de bere v-a transformat abdomenul intr-un "butoi"?
Consumatorii de bere din intreaga lume, in special persoanele in varsta si de sex masculin, se confrunta cu aparitia unui abdomen marit, balonat.
Totusi, este adevarat ca berea determina cresterea in volum a abdomenului?
Cuprins articol
Talia are de suferit nu neaparat din cauza consumului de bere, ci din cauza caloriilor continute de aceasta.
Caloriile asimilate din bauturi alcoolice, carbogazoase, energizante sau alimentatie favorizeaza depunerea grasimii pe abdomen.
Cu toate acestea, rareori consumul de alcool este asociat cu formarea burtii.
Potrivit medicilor, consumul de alcool ingrasa deoarece ficatul transforma bautura in grasime.
O bere obisnuita de 330 ml contine 150 calorii, insa in momentul in care cantitatea de bere consumata este mai mare, implict creste si numarul de calorii asimilate.
De asemenea, alcoolul conduce la cresterea apetitului alimentar, astfel, pe langa un pahar de bere mai consumati si alte alimente nu foarte sanatoase, ca de exemplu: pizza, alune, snacksuri etc.
Toti acesti factori, cumulati, contribuie la marirea abdomenului.
Cand asimilati mai multe calorii decat de obicei excesul va fi depozitat sub forma de grasime. Locul in care aceasta se va depune este influentat de varsta, sex si echilibrul hormonal.
Modalitatea de stocare a grasimilor se diferentiaza dupa pubertate.
Astfel, femeile au mai multa grasime subcutanata decat barbatii, si este depozitata cu precadere la nivelul bratelor, coapselor, feselor si abdomenului.
In cazul barbatilor, grasimea se va gasi subcutanat intr-o cantitate mai mica, si este repartizata mai ales la nivelul abdomenului.
Cresterea in volum a abdomenului tinde sa fie mai evidenta in cazul persoanelor in varsta deoarece activitatea fizica nu mai este atat de intensa.
Oricum, lipsa exercitiilor fizice conduce la cresterea semnificativa in greutate indiferent de varsta sau sex.
Totodata, odata cu trecerea anilor apar si dereglarile hormonale, fapt care favorizeaza depunerea grasimii in jurul taliei.
Alti factori care conduc la cresterea in volum a abdomenului sunt: fumatul si consumul de alcool.
Riscurile impuse de grasimea abdominala
SusGrasimea abdominala constituie un factor de risc pentru diabetul zaharat, bolile cardiovasculare si alte probleme de sanatate.
Trebuie stiut ca nu grasimea care se depune pe talie, coapse, solduri sau fese prejudiciaza sanatatea si grasimea viscerala - depusa in interiorul organismului, mai ales pe vasele sangvine.
Scaderea circumferintei abdominale
SusNu exista solutie magica care sa ajute la disparitia grasimii de pe abdomen.
Recomandarile clasice care presupun reducerea numarului de calorii consumate si un program de exercitii fizice bine structurat sunt singurele variante care au rezultate pozitive.
Deoarece alcoolul este transformat de catre ficat in grasime, reducerea consumului de alcool este un punct de plecare catre un abdomen plat.
Totodata, se recomanda sa evitati consumul de alcool deoarece creste riscul de aparitie al bolilor hepatice.
In aceasta situatie, consumatorii de bere ar trebui sa opteze pentru berea fara alcool deoarece contine doar 100 calorii sau mai putine.
O alta optiune ar fi consumul de bere numai la sfarsit de saptamana.
Adoptati o alimentatie sanatoasa, indiferent daca o asociati sau nu cu consumul bauturilor alcoolice, si silueta dvs. nu va avea de suferit!
Exercitiile fizice pentru abdomen
SusPracticarea exercitiilor fizice care lucreaza muschii abdominali nu ajuta la arderea grasimilor din jurul taliei.
Pentru definitivarea abdomenului in primul rand trebuie sa pierdeti in greutate; in aceasta situatie se recomanda: aerobicul, inotul, jogging-ul etc.
Pierderea in greutate presupune, in primul rand, arderea grasimii abdominale, deoarece aceasta este supusa actiunii unui metabolism activ.
Orice activitate fizica asociata cu o dieta alimentara echilibrata ajuta la eliminarea kilogramelor in plus!
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Ursache -
Articole recomandate
- Sindromul de fermentatie intestinala. Sau atunci cand intestinul produce pro ...
- Este intr-adevar vinul mai sanatos decat berea?
- Dieta pentru prevenirea si tratarea candidozei
- Adevarul despre grasimea abdominala
- Vaccinarea antihepatita B (vaccinare inclusa in programul national de imuni ...
- Alimentele care ingrasa pe timpul verii
- Despre vara si prea multe calorii
- Cat de periculoase sunt produsele pastrate in ambalajele din aluminiu?
- Alcoolul si problemele asupra starii de sanatate
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?