Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

8 sfaturi neobisnuite pentru a trai mai mult

Actualizat la data de: 13 Iunie 2012

Generalitati

Sus
8 sfaturi neobisnuite pentru a trai mai mult

Va doriti sa aveti o viata lunga si pentru acest lucru mancati sanatos (de cele mai multe ori), faceti activitati fizice (atunci cand va amintiti) si nu fumati. Totusi cat de multe lucruri sunteti pregatiti sa faceti pentru a trai mai multi ani?

In trecut, oamenii au incercat metode diferite pentru a fi longevivi, unele mai placute decat altele. Stiati de exemplu ca practicile sexuale taoiste daca sunt realizate corect ar trebui sa asigure nemurirea?

De-a lungul secolelor, oamenii au incercat sa traiasca mai mult consumand serpi cu clopotei, ciuperci catepillar, polen de albine, mercur si colostru. Iata mai jos cateva sfaturi neobisnuite pentru prelungirea vietii unei persoane, care chiar funcioneaza.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Infometarea
  3. Invatati o limba straina
  4. Viata la munte
  5. Terapia genica
  6. Bogatia materiala
  7. Munciti din greu si va stresati
  8. Utilizarea medicamentelor
  9. Cresterea a noi organe
  10. Citeste pe aceeasi tema

Infometarea

Sus

Oamenii de stiinta au descoperit cu ceva timp in urma ca soarecii de laborator care au urmat diete care implica infometarea au trait mai mult decat era de asteptat. In plus, acest rezultat a fost confirmat si la alte specii testate.

Animalele, atat timp cat au substantele nutritive esentiale, traiesc mai mult daca sunt hranite conform unei diete care, chiar daca prespune infometarea, le tine in viata.

In prezent cercetatorii experimenteaza infometarea pe subiecti umani, care urmeaza o dieta hipocalorica cu scopul de a avea o viata lunga. Persoanele care au adoptat aceasta dieta au mai putine semne de imbatranire.

De asemenea, oamenii care traiesc in Okinawa, cunoscuti ca fiind unii din cei mai longevivi din lume, practica restrictia calorica, aceasta fiind parte din cultura lor. Acestia au obiceiul de a se opri din mancat inainte de a se satura si nu depasesc 1200 calorii pe zi.

Invatati o limba straina

Sus

Un creier care functioneaza bine, este secretul unei vieti lungi si fericite. Devine destul de dificil sa luati cele mai bune decizii legate de sanatatea dvs. atunci cand efectele imbatranii apar si la nivelul creierului.

Numeroase studii au demostrat ca abilitatea de a vorbi doua sau mai multe limbi incetineste in mod evident debutul dementei si al bolii Alzheimer, doua boli fatale pentru persoanele in varsta, in unele cazuri cu chiar si pana la cinci ani.

Cercetatorii au confirmat ca invatarea si vorbirea a doua limbi stimuleaza functia normala a creierului, in ciuda leziunilor specifice varstei inaintate.

Desigur, beneficiile cognitive ale bilingvismului cum ar fi imbunatatirea functiei executive sunt binecunoscute. Aceste efecte au fost observate chiar si de catre persoanele care au invatat o limba straina la varsta adulta.

Viata la munte

Sus

Oamenii care locuiesc in zone montane traiesc mai mult. Aerul proaspat de munte este sanatos si in astfel de locatii este necesar sa se faca mai multa activitate fizica, esentiala pentru sanatatea inimii. Oricare ar fi motivul, cei care traiesc la munte sunt mai longevivi. In plus, se pot bucura zilnic de peisaje minunate.

Terapia genica

Sus

Chiar daca aceasta nu este accesibila, de curand, in 2012, oamenii de stiinta au reusit sa prelungeasca durata naturala de viata cu pana la 24% prin intermediul terapiei genice.

Anterior, cercetatorii au reusit sa modifice genele embrionilor de soareci pentru a le oferi o viata mai lunga, dar tratamentul pe fiinte umane nu a fost concretizat din considerente etice.

Studiile au demonstrat ca soarecii care au fost tratati inca de tineri au trait mai mult decat cei la care s-a aplicat acelasi tratament dar mai tarziu.

Bogatia materiala

Sus

V-ati gandit sa renuntati la toate bunurile personale si sa duceti o viata relativ simpla, fara capcanele consumerismului? Daca doriti sa traiti mai mult timp, ar trebui sa reevaluati acest lucru. Bogatia si viata lunga sunt corelate in intreaga lume.

In tarile sarace, speranta de viata este mai mica, intrucat guvernele au mai putini bani de cheltuit pentru ingrijirea si sanatatea oamenilor, dar chiar si in tarile sarace, oamenii bogati traiesc mai mult decat cei saraci.

In concluzie, oamenii care au o situatie materiala mai buna traiesc mai mult decat cei care nu au o situatie financiara echilibrata.

Munciti din greu si va stresati

Sus

Vesti proaste. Studiile afirma ca acei copii care sunt lipsiti de griji si au simtul umorului dezvoltat traiesc mai putin decat cei care sunt seriosi si sunt prudenti.

Ca adulti, aceste persoane au fost mai implicate si mai angajate in activitatile lor profesionale. Probabil ca cei glumeti isi vor face griji. Acest lucru nu trebuie confundat cu faptul ca fericirea si sanatatea sunt strans legate oamenii ar trebui sa fie fericiti pentru ca sunt sanatosi, nu invers.

Utilizarea medicamentelor

Sus

Dorinta de a trai mai mult stimuleaza oamenii sa utilizeze medicamente care ar trebui sa le prelungeasca viata. Pentru ca exista medicamente care cresc longevitatea la animale, probabil ca acestea ar putea avea acelasi efect si in cazul oamenilor.

O astfel de situatie este intalnita in cazul rapamicinei. Un studiu a aratat ca soarecii care au fost tratati cu acest medicament au trait cu pana la 14% mai mult. Rapamicina este prescrisa pentru pacientii care fac transplant de organe pentru a preveni respingerea acestora din cauza suprimarii sistemului imunitar.

Un sistem imunitar slabit creste riscul dezvoltarii cancerului, dar modul de actiune al rapamicinei a demostrat ca utilizarea unei pastile pe zi pentru cresterea sperantei de viata nu este un vis imposibil.

Cresterea a noi organe

Sus

Atunci cand o persoana moare, de multe ori cedeaza doar o parte vitala a corpului in timp ce restul functioneaza normal. Ce s-ar intampla daca unei persoane i-ar creste organe noi, gata oricand sa le inlocuiasca pe cele deficitare pentru a-i salva viata?

Tehnologia deja face acest lucru. Oamenii de stiinta au reusit sa creasca in laborator piele, inima dar si vezica urinara. Avantajul acestei tehnologii este faptul ca tesutul este crescut din celulele proprii ale pacientului astfel incat nu exista nici un risc de respingere.

Cele mai recente descoperiri vizeaza cresterea in laborator a diverse organe care sa se potriveasca perfect cu organismul unei persoane. Din pacate, nu este posibila cresterea unui creier nou, intrucat creierul dvs. actual contine toate amintirile si experientele, dar inlocuirea altor organe nu ar mai fi o actiune stiintifico-fantastica.


Medici specialisti Medicina Generala

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate