6 recomandari pentru o zi mai buna
Generalitati
SusIndiferent cat de grea sau de solicitanta ar putea fi o zi, expertii considera ca exista mai multe metode prin care o persoana poate avea o sanatate mai buna si poate fi mai relaxata, urmand cateva reguli generale, de baza.
O parte din aceste recomandari pot fi la indemana oricui, necesita destul de putin timp si daca vor face parte din rutina zilnica vor imbunatati considerabil stilul de viata, fara eforturi prea mari.
Cuprins articol
Savurati micul dejun in fiecare zi
SusNu este o afirmatie facuta pentru consecventa. Atunci cand o persoana stie exact ce si cand urmeaza sa manance, nivelul sau de stres va fi mai scazut, chiar si intr-o dimineata mai dificila.
Recomandabil ar fi sa se serveasca mancare sanatoasa precum o omleta cu legume, faina de ovaz cu seminte si nuci, un iaurt grecesc sau fulgi de cereale si fructe. Ziua va incepe cu siguranta, de la primele ore ale diminetii, cu multa energie.
Savurati cafeaua
SusCat a durat sa beti un cappucino sau o cafea? In special dimineata, cafeua este bauta in graba, intr-un timp foarte scurt, insa se recomanda savurarea cafelei ca parte a unui ritual pentru a beneficia la maxim de tot ceea ce poate oferi o ceasca de cafea. Concentrati-va asupra ei, mirositi-o si savurati aroma. Veti observa ca acesta ar putea fi un exercitiu minunat si relaxant, un mod grozav de a incepe ziua.
Beti multa apa
SusDupa ce ati baut cafeaua de dimineata, de-a lungul zilei, trebuie sa consumati si apa. Pentru a reusi sa atingeti necesarul de lichide pe zi, este recomandat sa tineti pe birou la indemana un pahar cu apa din care sa beti constant si in plus, la fiecare deplasare din birou sa luati paharul si sa il reumpleti.
Atunci cand o persoana este hidratata, mintea sa va fi alerta si foamea poate fi gestionata. Recomandabil ar fi sa consumati 2 litri de lichide pe zi, indiferent ca este vorba despre apa plata sau ceai.
Faceti o lista cu lucrurile pe care nu le veti face
SusMajoritatea oamenilor isi alcatuiesc liste cu lucrurile pe care le au de rezolvat. Totusi, ar fi recomandabil sa faceti si o lista cu ce nu merita sa faceti. Notati ceea ce nu sunteti dispusi sa faceti, mailurile la care nu doriti sa raspundeti, orice va propuneti sa nu faceti in ziua respectiva.
Relaxati-va cateva minute
SusIndiferent de activitatile pe care le desfasurati, exista posibilitatea ca mare parte din gandurile dvs. sa fie negative sau sa reprezinte un factor de stres.
Pentru a va calma, trebuie sa va deconectati. Acesta nu ar trebui sa fie un proces foarte complicat: ascultati cateva minute muzica, jucati un joc online sau pur si simplu stati in fata televizorului.
Ascultati raspunsul persoanei pe care o intrebati: Ce mai faci?
SusMulti oameni nu iau in considerare ceea ce simt altii. Deseori, intrebarea "Ce mai faci?" insotita de caldura si compasiune poate ridica moralul si starea de spirit a interlocutorului.
La fel de important este sa acordati atentie cuvintelor sau expresiilor care insotesc raspunsul la aceasta simpla intrebare, pentru a putea descoperi daca este ceva in neregula cu partenerul de discutie. Atunci cand este cazul, puteti cere detalii si daca puteti, ajutati persoana care se afla intr-un impas. Veti avea o stare de spirit mult mai buna.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Medicina Generala
- Asist. univ. dr. Spatariu Alexandru - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Conf. dr. Gheorghe Lica Ion - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Prof. dr. Beuran Mircea - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Asist. univ. dr. Paun Sorin - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Dr. Mihaela Carmen Tomoiu -
Articole recomandate
- Cele mai bune alimente care pot combate oboseala
- Noile recomandari pentru utilizarea cremelor de protectie solara. Ce nu am s ...
- Cele mai bune remedii non-invazive pentru constipatia bebelusului
- Recomandari pentru evitarea dezvoltarii neoplaziei mamare
- Cel mai bun plan alimentar pentru diabetul de tip II
- Relaxarea si importanta invatarii ei
- Ghid de relaxare
- Exercitii de relaxare pentru gravide
- 10 tehnici de relaxare care actioneaza rapid impotriva stresului
Citeste pe aceeasi tema
- Cel mai bun moment al zilei pentru exercitii fizice
- Metode de a obtine un somn mai bun si odihnitor
- Interventiile chirurgicale la nivelul sinusurilor - recomandari pentru pacienti
- Fitness (exercitii pentru o conditie fizica buna)
- Psoriazisul pe timpul verii: recomandari pentru o vacanta cat mai placuta
Articole recomandate
- Caravana Sanatatii dm, prezenta in 12 orase. Circa 1.200 de participanti au beneficiat de informatii si solutii pentru o viata echilibrata
- Cum afecteaza alcoolul sanatatea ficatului si ce masuri preventive sunt recomandate
- Imunitatea copiilor, provocarea parintilor. Cum facem fata acestei provocari?