5 solutii surprinzatoare pentru a trai mult
Generalitati
SusNimeni nu poate trai o vesnicie. Cu toate acestea, exista unele lucruri pe care oricine le poate face pentru a trai mai mult si a fi mai sanatos. Oricine poate avea destul de usor o viata indelungata. Iar partea buna este ca majoritatea obiceiurilor care stimuleaza sanatatea organismului nu solicita mai mult de un minut.
Cuprins articol
Consumul de oua
SusOuale sunt o sursa bogata de proteine si au un cost destul de redus. Multi oameni cred ca daca mananca oua, va creste nivelul de colesterol, dar acest lucru nu este adevarat.
Ouale contin colina, un tip de vitamina B care reduce inflamatiile de la nivelul creierului care se pot dezvolta in cazul bolii Alzheimer.
Consumul a doua oua acopera 26% din aportul zilnic de proteine dar contine mai putin de 10% din caloriile recomandate pentru o zi. Astfel, ouale pot ajuta pe oricine sa slabeasca.
Continutul ridicat de proteine al oualor protejeaza oasele si lupta impotriva fragilitatii acestora.
Antioxidantii si alte substante nutritive din galbenusul de ou ajuta la prevenirea degenerescentei maculare, principala cauza de orbire si protejeaza retina de arsurile razelor solare ultraviolete.
Crom polinicotinat
SusDin ce in ce mai multe persoane sufera de diabet zaharat. Pentru prevenirea acestei afectiuni cronice, s-a dovedit ca sunt utile suplimentele care contin crom polinicotinat. Acestea pot ajuta la reglarea productiei de insulina, reducerea nivelului de zahar din sange si previn efectele negative ale bolii.
Verificarea zilnica a frecventei batailor inimii
SusCu ajutorul acestei proceduri, oricine se poate proteja impotriva unui atac de cord sau accident vascular cerebral. E simplu: se vor aseza indexul si degetul mijlociu aproape de os, spre incheietura mainii, imediat sub degetul mare al mainii opuse. Se va apasa usor pentru a se simti pulsul. Se vor numara bataile de inima pe parcursul a 10 secunde. Apoi se va inmulti cu 6 pentru a se obtine rata de odihna a inimii. De exemplu, daca o persoana are 6 batai cardiace in 10 secunde si inmulteste cu 6, rezulta 36 de batai pe minut. Frecventa cardiaca medie in repaus este de 60-80 batai pe minut. In cazul femeilor care au frecventa batailor inimii in repaus de peste 90, riscul de a deceda din cauza bolilor cardiovasculare este ridicat.
Sfecla
SusNu doar consumul de legume verzi este indicat ci si cel de legume rosii. Sfecla ajuta la dilatarea vaselor de sange, imbunatateste fluxul sanguin in tot corpul. Aceasta contine fier care ajuta la oxigenarea intregului organism si previne declansarea anemiei.
Automasaj impotriva stresului
SusStresul poate afecta fiecare parte a corpului si poate duce la boli cronice. Multi oameni, in special femeile, sunt destul de stresate. Iata cateva tehnici de automasaj care pot fi efectuate pentru a lupta impotriva stresului:
- Se vor aseza degetele mari pe partile laterale ale nasului, sub arcada, iar palmele vor fi lipte de fata. Se va apasa cu fermitate 8-10 secunde si se va respira adanc.
- Cu ajutorul degetului mare si al indexului se va masa usor zona de deasupra sprancenelor si spre capatul acestora.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Medicina Generala
- Asist. univ. dr. Spatariu Alexandru - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Conf. dr. Gheorghe Lica Ion - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Prof. dr. Beuran Mircea - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Asist. univ. dr. Paun Sorin - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Dr. Mihaela Carmen Tomoiu -
Articole recomandate
- 7 sfaturi pentru a gasi echilibrul intre viata profesionala si cea personala
- Romanii stiu mai multe despre boala reumatica decat europenii
- Aerul curat sau controlul nivelului de poluare al aerului de la domiciliu
- Cum este sa fii gelos
- Ereditatea si alcoolismul
- 100 moduri prin care putem stimula activitatea creierului
- Cum prevenim toxiinfectia alimentara provocata de consumul de oua
- Tot ce trebuie sa stiti despre consumul de oua
- Cate oua este recomandat sa consumi zilnic
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Caravana Sanatatii dm, prezenta in 12 orase. Circa 1.200 de participanti au beneficiat de informatii si solutii pentru o viata echilibrata
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?
- De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood