20 de alimente antiimbatranire
Generalitati
SusAlimentele consumate zilnic au un rol esential in hranirea, energizarea organismului si mentinerea sanatatii, dar isi pun amprenta si asupra frumusetii si tineretii .
Acolo unde cremele antiaging si procedurile estetice dau gres, alimentele antiimbatranire intervin si asigura longevitatea organismului, mentinandu-l zilnic puternic si in forma.
Lupta impotriva imbatranirii organismului are un aliat puternic: alimentatia.
Cercetatorii au descoperit, de-a lungul timpului, o multime de alimente cu rol esential in prezervarea tineretii si sanatatii organismului.
Substantele nutritive pe care le contin ajuta la regenerarea celulara, intarirea sistemului imunitar si profilaxia bolilor care apar odata cu varsta si care afecteaza sever aspectul si rezistenta organismului.
Cuprins articol
Alimente antiimbatranire
Sus1. Iaurt
Consumul zilnic de iaurt va ajuta sa traiti mai mult, datorita continutului crescut de "bacterii bune" sau culturi vii, care contribuie la mentinerea sanatatii digestive si scade incidenta afectiunilor intestinale care sunt favorizate de inaintarea in varsta.
Continutul bogat de calciu al iaurtului previne aparitia osteoporozei, o alta afectiune careia i-ati putea cadea victime, in special daca sunteti femeie.
2. Ulei de masline
Uleiul de masline este un aliment extrem de sanatos, calitatile lui nutritive avand un rol esential in mentinerea sanatatii inimii si prevenirea mai multor tipuri de cancer.
Continutul bogat de polifenoli imbunatateste starea de sanatate si favorizeaza longevitatea organismului.
3. Castraveti
Castravetii au puternice efecte antiimbatranire, avand un impact pozitiv puternic in mentinerea sanatatii ficatului, rinichilor, pielii si ariculatiilor.
Castravetii impiedica imbatranirea prematura a organismului datorita continutului crescut de magneziu, potasiu si vitamina C.
4. Rosii
Rosiile contin licopen, o substanta care actioneaza benefic asupra organismului.
Licopenul protejeaza eficient celulele organismului de radicalii liberi, iar alaturi de ceilalti antioxidanti din componenta lor detoxifiaza corpul si previne cancerul.
5. Avocado
Avocado este fructul frumusetii. Proprietatile nutritive si terapeutice pe care le are isi pun amprenta asupra sanatatii organismului si aspectului fizic: parului, pielii sau unghiilor.
Consumul frecvent de avocado furnizeaza organismului acizi grasi Omega 3 de foarte buna calitate, cantitati crescute de vitamina E si alte substante esentiale pentru revigorarea organismului si mentinerea sanatatii.
6. Somon
Pestele este un alt aliat al frumusetii si tineretii organismului care ar trebuie sa se regaseasca in farfuriile oricarei persoane care vrea sa aiba grija de sanatatea ei.
Somonul este tipul de peste cel mai bogat in acizi grasi Omega 3, substante nutritive esentiale pentru combaterea radicalilor liberi si prevenirea cancerului.
7. Afine
Desi fructele de padure foarte inchise la culoare , cum sunt afinele, au cel mai puternic efect antioxidant si antiimbatranire, nici murele, zmeura sau alte tipuri de astfel de fructe nu sunt de ignorat intr-o dieta pentru mentinerea tineretii organismului.
8. Migdale
Migdalele sunt fructele oleaginoase cu cel mai puternic efect antiiagning, datorita acizilor grasi esentiali Omega 3 si 6, dar si seleniului, un oligoelement care stimuleaza sanatatea organismului si ofera un aspect mereu tanar.
9. Ceai verde
Dintre toate ceaiurile cu efecte terapeutice asupra organismului, ceaiul verde este considerat cel mai puternic aliat al frumusetii, datorita continutului crescut de antioxidanti care lupta contra imbatranirii premature.
10. Legume verzi
Nu exista dieta antiaging fara legume cu frunze sau tulpini verzi.
Fie ca este vorba de spanac, salata verde, sparanghel, stevie sau varza, aceste legume sunt pline de luteina, vitamina C, acid folic si alti nutrienti care protejeaza organismul de boli si ii reda tineretea.
11. Morcovi
Morcovii, dar si alte legume galbene, bogate in betacaroten – dovleac, cartof dulce etc. – reprezinta unii dintre cei mai puternici aliati alimentari ai organismului puternic si sanatos.
12. Rodii
Rodiile sunt unele dintre fructele cu cel mai crescut continut de vitamina C.
Consumul frecvent al acestui fruct impiedica imbatranirea organismului, prin intarirea sistemului imunitar si prevenirea afectiunilor care au tendinta sa apara odata cu inaintarea in varsta.
13. Cafea
Consumata cu moderatie si fara indulcitori sau alte ingrediente care sa-i potenteze aroma – frisca sau crema – cafeaua reprezinta un aliment-minune pentru sanatate, datorita continutului bogat de antioxidanti care redau frumusetea si sanatatea organismului.
14. Ovaz
Ovazul este una dintre cerealele integrale cu un continut bogat de fibre si vitamina B, care stimuleaza digestia si detoxifiaza organismul.
Atunci cand este combinat cu alimente sanatoase, ovazul are un puternic efect antiimbatranire asupra corpului.
15. Porumb
S-a descoperit ca porumbul lupta eficient impotriva cancerului si ofera organismului substantele nutritive necesare pentru a ramane mereu tanar si energic.
16. Scortisoara
Bogata in antioxidanti si cu o aroma deosebita, scortisoara este unul dintre condimentele care intaresc sistemul imunitar si protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi.
17. Ardei gras
Ardeiul gras este un aliment bogat in vitamina C, un antioxidant esential in mentinerea tanara a organismului.
Integrarea ardeiului gras in dieta zilnica contribuie la intarirea sistemului imunitar si protejarea de boli.
18. Sfecla
Sfecla este o leguma aparte printre alimente, deoarece contine un mix unic de antioxidanti care detoxifiaza organismul, imbunatateste sanatatea sexuala si previne aparitia bolilor cardiovasculare.
Sfecla este una dintre cele mai puternice alimente care are efect antiaging.
19. Cirese
Ciresele sunt un izvor de sanatate pentru organism, intrucat contin antioxidanti si substante nutritive cu efecte terapeutice multiple pentru sanatate: lupta contra inflamatiilor din organism, protejeaza inima de boli, ajuta la slabit si trateaza guta sau artrita.
20. Ciocolata neagra
Ciocolata neagra este unul dintre cele mai puternice alimente cu efect antiimbatranire, datorita cantitatii crescute de antioxidanti pe care o contine din cacao.
Antioxidantii contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, au puternic efect antiinflamator, ajuta la slabit si imbunatatesc starea mentala, ajutand organismul sa fie mereu tanar si sanatos.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Ursache -
Articole recomandate
- Nutritia pe timpul verii
- Capsunile: surse naturale de antioxidanti
- Untul de arahide
- Cele mai bune sfaturi pentru a evita imbatranirea pielii
- De ce unii oameni imbatranesc mai repede?
- Secretul frumusetii se afla in bucatarie
- Ce efecte are stilul de viata asupra pielii
- Cum ne pregatim pielea pentru bronzat
- Frumusetea vine din interior. Descopera vitaminele care fac minuni pentru pi ...
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii
- Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate
- Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente