Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

11 alimente minune care te ajuta sa traiesti mai mult

Actualizat la data de: 14 Aprilie 2017
11 alimente minune care te ajuta sa traiesti mai mult

O alimentatie sanatoasa este esentiala pentru mentinerea tineretii organismului.

Studiile au demonstrat ca ceea ce mananci afecteaza modul in care functioneaza intregul corp.

Mai mult, exista alimente anti-imbatranire care mentin longevitatea organismului.

Iata care sunt cele 11 alimente-minune care stimuleaza longevitatea si ce alte beneficii au ele asupra organismului.

Avocado

Bogat in potasiu si grasimi monosaturate sanatoase, avocado nu ingrasa. Acest fruct previne retentia de apa, ajuta la reducerea colesterolului „rau” si diminueaza riscul de ateroscleroza.

El este o sursa naturala de acid folic si vitamina E, atenuand bufeurile din timpul menopauzei.

Iaurtul

Grecii si bulgarii sunt mari consumatori de iaurt, speranta medie de viata in aceste tari fiind de 100 de ani. Explicatia este ca iaurtul contine probiotice, care ajuta la absorbtia substantelor nutritive.

Cercetarile au demonstrat ca probioticele incetinesc procesul de imbatranire, ajutand la tratarea unor tulburari digestive.

Iaurtul mai contine calciu si magneziu, care te apara de stres si de bolile de inima, ajutandu-te sa dormi mai bine.

Nucile

Consumate cu moderatie in stare cruda, nucile ofera protectie impotriva cancerului de san si a bolilor de inima. Ele contin antioxidanti si minerale precum potasiu, calciu, magneziu si seleniu.

Legumele verzi

Broccoli, varza si conopida, cunoscute sub numele de legume crucifere, sunt aliati de nadejde in lupta impotriva radicalilor liberi. Prin aportul mare de antioxidanti, legumele verzi consumate regulat prelungesc viata.

Apa

Aliment vital, apa, te scapa de toxine, tonifiaza muschii, mentine pielea supla, regleaza temperatura corpului si lubrifiaza articulatiile.

Specialistii recomanda sa bei minim 1,5 litri pe zi in sezonul rece si cel putin 2 litri vara.

Fructele de padure

Adevarat elixir de tinerete, murele si afinele incetinesc degenerarea neurologica, imbunatatesc memoria si reduc inflamatia.

Capsunele, pe de alta parte, contin vitamina C si saruri minerale. Afinele sunt extrem de eficiente in prevenirea infectiilor tractului urinar.

Usturoiul

Are un puternic efect antiviral si antibacterian, intarind sistemul imunitar si ajutandu-l sa combata mai usor infectiile.

Usturoiul previne bolile de inima si impiedica degradarea celulor. El scade nivelul colesterolului rau si fluidifica sangele.

Uleiul de masline

Cercetatorii au dovedit ca polifenolii continuti de uleiul de masline extravirgin imbunatatesc starea de sanatate, favorizand longevitatea organismului.

Acest aliment extrem de sanatos are un rol esential in mentinerea sanatatii inimii si in prevenirea mai multor forme de cancer.

Ovazul

Fulgii de ovaz sunt o bogata sursa de fibre si vitamina B, cu rol in stimularea digestiei si detoxifierea organismului.

In combinatie cu iaurt, fructe uscate si seminte crude, ovazul are un puternic efect anti-imbatranire.

Ciocolata neagra

Delicioasa ciocolata amaruie contine antioxidanti cu un puternic efect antiinflamator, ceea ce o califica printre cele mai redutabile alimente cu efect de longevitate.

Consumul de ciocolata neagra cu un continut de minim 70% cacao previne bolile cardiovasculare, ajuta la slabit si imbunatateste starea psihica si mentala.

Sfecla rosie

Bogata in oligoelemente (magneziu, fosfor, potasiu, fier) si vitamine (A,B, C, PP), sfecla rosie are un efect intens de energizare si remineralizare a organismului.

Ea activeaza doua enzime antioxidante din ficat, considerate garzile de corp ale celulelor ficatului, protejandu-le impotriva radicalilor liberi.


Medici specialisti Diete-Nutritie

  • Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
  • Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
  • Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
  • Dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
  • Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate