10 metode pentru a fi mai optimisti, mai increzatori
Generalitati
SusGandirea pozitiva este un instrument cu ajutorul caruia oamenii isi pot atinge mai usor obiectivele, pot deveni mai increzatori, mai optimisti si mai plini de viata.
Persoanele care aleg sa fie optimiste si sa nu priveasca in mod pesimist diferite intamplari prin care trec, reusesc sa depaseasca mai usor anumite probleme.
Stresul este prezent in viata fiecaruia dintre noi, ceea ce conteaza insa este modul in care fiecare individ alege sa se raporteze la acesta.
Oricat ne-am stradui, nu vom putea elimina complet stresul, insa putem invata cum sa ne raportam la acele probleme cauzatoare de energie negativa, de stres.
Principalele metode de crestere a optimismului
Sus• Zambiti cat de des posibil. Cautati sa nu stati incruntati si, indiferent de problemele sau de greutatile din momentul respectiv, incercati sa radeti din tot sufletul.
• Practicati in mod regulat activitati fizice. Sportul inlatura depresia si gandurile negative si, in plus, combate tulburarile legate de somnul deficitar.
• Uitati-va la un film bun, de preferat o comedie. Rasul, amuzamentul au rolul de a diminua cantitatea de adrenalina din corp, reducand astfel agitatia pe care este posibil sa o simtiti din cauza gandurilor negative sau din cauza stresului, asa ca seara, in loc sa va ganditi la diferite probleme, incercati sa va relaxati si sa va uitati la un film bun.
• Gandirea pozitiva nu se poate instala intr-o minte agitata. Aveti nevoie de relaxare ca sa puteti sa linistiti agitatia corpului si agitatia mintii voastre.
Oamenii agitati nu sunt niciodata fericiti. Un om calm si relaxat afiseaza un zambet larg si lasa sa i se citeasca fericirea pe chip.
• Meditati. Meditatia are rolul de a aduce pacea, bucuria si multumirea in suflet. Mai ales in perioadele stresante incercati sa va faceti timp pentru yoga.
• Ascultati muzica. Muzica poate avea un efect puternic asupra emotiilor si va poate relaxa.
• Acordati importanta somnului. Majoritatea adultilor au nevoie de 7 sau 8 ore de somn in fiecare noapte pentru a-si pastra o stare de spirit buna si, implicit, pentru a ramane optimisti.
De aceea, indiferent de volumul activitatilor pe care le aveti de facut acasa, de obicei noaptea tarziu, incercati sa le amanati pentru a doua zi si sa acordati importanta cuvenita orelor de somn.
• Cereti sprijin. Este posibil sa aveti momente in care sa va simtiti coplesiti si din acest motiv sa aveti tendinta de a va izola de prieteni sau chiar de familie, insa exact in astfel de momente aveti nevoie de sprijinul cuiva drag in fata caruia sa va deschideti inima si sa va spuneti dificultatile.
• Fiti atenti la ceea ce va face optimisti. Este foarte important sa intelegeti ce anume va face sa va simtiti fericiti, optimisti, increzatori, iar in momentele tensionate, cand aveti ganduri negative, este indicat sa nu uitati de lucrurile care va fac sa va simtiti bine.
• Bucurati-va de ceea ce aveti. Nu este bine sa va comparati cu alte persoane pentru a nu va simti inferior. Indicat este ca, de exemplu, seara inainte de culcare sa va faceti un bilant al lucrurilor bune si frumoase de care aveti parte.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Psihologie-Psihiatrie
- Dr. Rares Ignat -
- Psihoterapeut Gabriel Pirvan -
- Medic Primar Psihiatru Bogdan Eduard Patrichi - Spitalul clinic de psihiatrie prof. dr. OBREGIA
- Medic Primar Psihiatrie Nicolae Marcu -
- Medic Psihiatru Mihaela Anca Dragan -
Articole recomandate
- Transplantul de maduva osoasa si celulele stem pentru tratarea cancerului
- 8 metode de a scapa de anxietate in mai putin de 5 minute
- 8 moduri prin care puteti sa aveti o viata mai fericita
- Efectele uimitoare ale optimismului asupra sanatatii
- Ghidul sanatatii
- Peelingul chimic
- Stresul extrem - o problema ce afecteaza 1 din 3 adulti
- Sindromul alcoolismului fetal
- Cum sa fiti mai increzatori in aceasta vara