Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Zatul de cafea: utilizari practice si cosmetice

Actualizat la data de: 12 Ianuarie 2012

Generalitati

Sus
Zatul de cafea: utilizari practice si cosmetice

Cafeaua este una dintre cele mai des consumate bauturi din lume. Ea este preparata din seminte prajite si este cultivata in peste saptezeci de tari din intreaga lume.

Cafeaua neprajita este una din cele mai tranzactionate produse agricole din lume, principalii exportatori fiind America Latina, Asia de Sud si Africa. Dupa apa, cafeaua este considerata una din cele mai consumate bauturi din lume.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Moduri in care poate fi folosit zatul de cafea
  3. Citeste pe aceeasi tema

Moduri in care poate fi folosit zatul de cafea

Sus

Sfaturi pentru folosirea zatului de cafea:

Intrebuintari cosmetice

- Zatul de cafea este intrebuintat pentru masajul anticelulitic.
Se mixeaza un sfert de cana calda de zat de cafea cu o lingura de ulei de masline si se va aplica amestecul pe zonele cu probleme. Se vor infasura zonele cu folie alimentara si se va lasa sa actioneze timp de 20-30 minute. Se va indeparta prin spalare cu apa calda. Pentru cele mai bune rezultate se recomanda repetarea procedurii de doua ori pe saptamana.

- Solutie pentru redobandirea luciului parului
Toata lumea doreste sa aibe un par stralucitor si sanatos. Unii oameni cheltuiesc sume importante de bani pentru ca parul lor sa arate mai bine. Zatul se fierbe cu o cantitate de apa si apoi cafeaua obtinuta se aplica pe par, care va deveni mai moale si mai stralucitor.

- Exfoliant pentru piele
Frecarea pielii cu zat de cafea ajuta la indepartarea celulelor moarte de pe suprafata acesteia si la infrumusetearea ei. In acest fel se pot economisi sume importante de bani.

- Masca pentru fata.

- Realizarea de tatuaje temporare cu henna si zat de cafea.

Alte intrebuintari

- Fertilizarea plantelor - Zatul de cafea contine multi nutrienti care pot stimula dezvoltarea armonioasa a plantelor cultivate intr-un mediu acid.
- Hranirea plantelor de interior prin introducerea zatului in ghivecele acestora.
- Imprastierea zatului de cafea pe solul din gradina inainte de plantarea semintelor. Zatul de cafea va indeparta melcii si va ajuta la fertilizarea solului.
- Cresterea recoltei de morcovi si ridichii. Solul in care se vor semana semintele se va amesteca cu zatul de cafea uscat.
- Indepartarea insectelor, mai ales a furnicilor.
- Zatul de cafea dezodorizeaza frigiderul. In acest scop se va plasa un castron cu putin zat de cafea in frigider.
- Se vor freca mainile cu zat pentru a se indeparta mirosul neplacut ca urmare a gatitului.
- Se va introduce zatul de cafea intr-un plic ce se va agata in dulapuri pentru a absorbi mirosurile neplacute.
- Zatul de cafea poate fi folosit ca agent abraziv de curatare. Atentie totusi la materialele pe care le-ar putea pata.
- Zgarieturile de pe mobilier se vor repara cu zat umed.
- Ouale de Pasti pot fi colorate cu zat de cafea adaugat in apa calda alaturi de oua.
- Zatul de cafea are rol asemanator cu al insecticidului pentru viermii din sol.
- Pentru ca ciupercile sa creasca mari si frumoase in solul in care se vor cultiva va fi adaugat putin zat de cafea.


Medici specialisti Medicina Generala

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate