Un centru din Mures pentru copii cu nevoi speciale a ramas fara finantare
Stire medicala
Directorul Fundatiei Alpha Transilvana din Tg Mures, Eva Gyorki, a declarat joi ca sute de copii cu nevoi speciale asistati la centrul „Perserverenta” au ramas fara finantare, dupa ce DGASPC Mures a anuntat ca nu va mai finanta acest serviciu, transmite corespondentul NewsIn.
„In perioada 2002-august 2006, serviciul a fost prestat de catre DGASPC Mures, Fundatia Alpha Transilvana avand statut de partener. incepand cu septembrie 2006, DGASPC Mures a externalizat, prin Hotarare de Consiliu Judetean, acest serviciu catre Fundatia Alpha Transilvana. Astfel, Fundatia Alpha Transilvana si-a asumat prin contract obligatii privind prestarea serviciului (tip si numar de beneficiari, tipuri de servicii ce vor fi prestate), DGASPC Mures urmand sa suporte integral costurile prestarii serviciilor”, a explicat Eva Gyorki.
In acest an, pozitia DGASPC Mures a fost aceea ca serviciul este proprietate a Fundatiei Alpha Transilvana, astfel DGASPC Mures nu are nicio obligatie de a suporta integral costurile de prestare a serviciului. Ulterior, DGASPC Mures a invocat si baza legislativa in domeniu (Ordinul 95/2006), care prevede ca acest tip de serviciu nici nu intra in aria de finantare a DGASPC Mures decat in cuantum maxim de 50%.
„Fundatia Alpha Transilvana si-a exprimat si isi exprima consternarea cu privire la modalitatea in care a devenit proprietar exclusiv si responsabil integral pentru prestarea unui serviciu social (cu 24 de beneficiari in centru de zi si 300 de beneficiari in ambulatoriu) apartinand pana in 2006 de DGASPC Mures. Considerand insa ca acest serviciu este un serviciu necesar in comunitate continuam eforturile de a gasi resursele financiare necesare”, a precizat directorul Fundatiei, Eva Gyorki.
In prima etapa s-a apelat la Consiulul Local Tg Mures, urmand ca alesii locali sa decida daca pot sau nu sa finanteze acest serviciu.
Fundatia Alpha Transilvania functioneaza din 1992 si se adreseaza nevoilor persoanelor cu dizabilitati de ordin fizic, psihic si social sau altor categorii de persoane aflate in dificultate. De serviciile Fundatiei beneficiaza anual peste o mie de persoane; are 55 de angajati si 30 de voluntari, bugetul anual fiind de cca. 450.000 euro.
Articole recomandate
- Dieta pentru copii supraponderali!
- Intoarcerea la scoala sau la gradinita in pandemie - sfaturi pentru familie ...
- Pozitii sexuale din Kamasutra pentru fertilitate
- Investigatii si teste pentru copii, de la nastere pana la varsta de 18 ani
- Este daunatoare tableta pentru copii?
- Legatura dintre spiritualitate si medicina
- 25 de antibiotice descoperite recent de cercetatori, o speranta noua pentru ...
- Medicina sportiva si riscurile sportivilor
- 11 mituri surprinzatoare din medicina