Studiu: Vegetarienii, mai bolnavi decat consumatorii de carne
Stire medicala
Vegetarienii au o stare de sanatate mai precara decat consumatorii de carne, anunta un studiu austriac efectuat la Facultatea de Medicina din Graz.
In ciuda faptului ca cerealele, legumele si fructele sunt bogate in substante nutritive valoroase, vegetarienii par sa se imbolnaveasca mai usor si sa fie predispusi la mai multe afectiuni decat carnivorii, chiar si atunci cand consumul de alcool este redus si nivelul de activitate fizica este mai mare.
Spre surprinderea tuturor, studiul intreprins de austrieci a oferit cateva ipoteze socante dieta vegetariana creste riscul de cancer, alergii, depresie si anxietate.
Specialistii explica sanatatea mai precara pe seama adoptarii unor obiceiuri nesanatoase pe care vegetarienii tind sa le adopte. Intrucat consuma alimente sanatoase, acestia nu se mai prezinta la controalele periodice la medic, nu isi fac imunizari si nu isi iau masuri profilactice impotriva bolilor, riscand ca starea lor de sanatate sa se deterioreze mai repede. Adoptarea unei diete sanatoase scade riscul de afectiuni si boli, dar nu il elimina complet.
Cu toate acestea, cercetatorii sunt prudenti si sustin ca nu au inca dovezi care sa ateste stiintific faptul ca exista o relatie de cauzalitate intre dieta vegetariana si bolile mentionate.
Articole recomandate
- Zincul si rolul sau in organismul uman
- Alimentatia sanatoasa
- Strategii inteligente pentru a preveni recidiva infectiei fungice a unghiilor
- Diete antiinflamatoare
- Cand devin suplimentele cu multivitamine periculoase?
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Beneficii si contraindicatii ale drojdiei de bere
- 6 simptome neobisnuite ale carentei de fier. Afla daca suferi de aceasta pro ...
- De ce speranta de viata a barbatilor este mai scurta decat a femeilor