Strategia pentru trecerea spitalelor la Primaria Capitalei va fi gata pe 31 august
Stire medicala
Edilii Capitalei si reprezentantii Ministerului Sanatatii au stabilit ca termen data de 31 august pentru elaborarea strategiei de trecere a unor spitale din Bucuresti in subordinea municipalitatii, a anuntat, luni, Primaria Capitalei.
Strategia va fi pusa la punct de un grup de lucru format din reprezentanti ai Primariei Municipiului Bucuresti si ai Ministerului Sanatatii. Din partea Primariei Capitalei, din grupul de lucru vor face parte prof.univ. Dr. Florian Popa - rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, dr. Lucian Duta - membru al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, prof.univ. Dr. Petru Armean, Anca Comanici, Constanta Timofte si Marius Savu - toti patru in calitate de experti.
La inceputul lunii iulie, Ministerul Sanatatii si Primaria Capitalei au anuntat ca intentioneaza sa treaca unele spitale in administrarea autoritatilor locale si sa gaseasca terenuri pentru construirea de spitale noi, in special in sectoarele 3, 4 si 6. "Pana la sfarsitul lunii august, grupul de lucru pe care l-am constituit impreuna va oferi solutii pentru trecerea spitalelor in administrarea autoritatilor locale, gasirea de noi terenuri pentru construirea unor spitale si a locuintelor pentru medicii rezidenti cat si pentru reconstituirea pe baze noia cabinetelor scolare", declara Sorin Oprescu. Tot atunci, primarul general a spus ca vor fi expropriati cei care detin ilegal terenuri, iar spatiile respective vor fi folosite pentru construirea noilor spitale.
"In Capitala locuiesc peste doua milioane de oameni si, prin urmare, este nevoie ca sistemul de sanatate sa functioneze impecabil. in plus, aici este centru universitar si tot aici se afla elita medicinei romanesti, careia trebuie sa ii dam prioritate", a explicat Nicolaescu.
Potrivit ministrului Sanatatii, pana in anul 2009, spitalele mici, care nu au profil clinic, cele orasenesti si comunale, precum si centrele de sanatate vor trece in adiministrarea primariilor, iar spitalele clinice de urgenta vor apartine de agentiile de sanatate publica si asistenta medicala.
Articole recomandate
- Cum se poate trece mai usor peste menopauza timpurie?
- Afazia primara progresiva
- Scleroza primara laterala
- Medicamentele pentru tratarea racelilor la copii: care sunt riscurile?
- 10 strategii de a diminua grijile cronice
- Dieta pentru ridicarea nivelului de energie si imbunatatirii starii de spirit
- Tratamente naturiste pentru artrita
- Stresul - dusmanul zilelor noastre
- Sarcina - Luna a IV-a
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?