Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Spitalul Bagdasar Arseni poate functiona in continuare ca unitate de urgenta, sustine conducerea

Publicat la data de: 24 Martie 2009

Conducerea Spitalului de urgenta Bagdasar Arseni doreste doreste ca unitatea sa-si pastreze caracterul multidisciplinar si propune mutarea sectiilor din pavilionul aflat in consolidare, in alte spatii deja existente in incinta unitatii sanitare, potrivit managerului spitalului, Anca Buliman.

"Am prezentat Ministerului Sanatatii propunerea noastra ca Spitalul Bagdasar sa functioneze in continuare ca spital de urgenta multidisciplinar, capabil sa rezolve toate cazurile care se pot prezenta. A avea sectiile dispersate in tot Bucurestiul ar fi ca si cand am trata un bolnav trimitand bucati din el pentru investigatii in tot orasul, refacand noi intregul pentru a-l trata", a mai spus Anca Buliman, referindu-se la o posibila deciziei a Ministerul Sanatatii de a muta anumite sectii ale spitalului in alte unitati sanitare din Bucuresti, pana la finalizarea lucrarilor de consolidare a celor zece etaje ale pavilionului A.

Potrivit directorului Unitatii de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Stela Petrescu, lucrarile de consolidare ale spitalului sunt in intarziere, acestea trebuind finalizate, potrivit contractului, pana in decembrie 2009.

"In contract se stipuleaza ca fondurile, provenite de la Banca Mondiala, pentru consolidarea spitalului sunt valabile pana in decembrie 2009. Vom face demersurile necesare pentru a obtine o amanare pentru a nu pierde aceste fonduri, avand in vedere ca pentru finalizarea lucrarii va fi nevoie de inca un an fata de termenul de finalizare stabilit initial. Evacuarea pacientilor aflati in pavilionul A trebuie facuta cat mai repede cu putinta, atat pentru siguranta lor cat si pentru respectarea graficului lucrarilor prevazute in contract", a explicat Stela Petrescu.

Directorului Unitatii de Management a Proiectului a asigurat ca profilul spitalului va ramane acelasi, conform unui articol din contractul de consolidare a spitalului, incheiat intre Guvernul Romaniei, Banca Mondiala si conducerea spitalului.

O comisie stabilita de catre Ministerul Sanatatii va prezenta miercuri, dupa doua saptamani de evaluare a situatiei de la Spitalul Bagdasar, cateva solutii care sa afecteze cat mai putin activitatea unitatii spitalicesti.

"Comisia trebuie sa gaseasca solutiile optime pentru ca lucrarile sa continue si, in plus, sa avanseze intr-un ritm mai alert, in asa fel incat nici pacientii, nici personalul medical sa nu aiba de suferit. Daca aceasta comisie decide ca, pentru a putea consolida cladirea, trei sau patru sectii trebuie mutate temporar in alte locatii, voi respecta punctul de vedere al acesteia", a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.

In pavilionul A functioneaza, in mod normal, zece clinici, dintre care opt sectii chirurgicale, o sectie de ATI si una de cardiologie. Sunt 558 de paturi si 1.100 de angajati.

Potrivit Programului Bancii Mondiale, procesul de consolidare a cladirii spitalului trebuie finalizat pana la sfarsitul acestui an, altfel se va pierde finantarea de peste 30 miliarde lei. Raportul de evaluare intocmit de constructori arata ca imobilul Spitalului Bagdasar-Arseni prezinta risc seismic.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate