Spitalizarea de maximum 12 ore, masura luata din iunie de autoritati pentru prevenirea internarilor fictive
Stire medicala
Modificarile care au fost adoptate in sistemul sanitar romanesc incepand cu luna iunie vizeaza si spitalizarea de maximum 12 ore.
Noile reguli in sistemul medical romanesc vizeaza si tratarea a nu mai putin de 104 afectiuni in maximum 12 ore de internare, incepand cu luna iunie 2014. Autoritatile au luat masura pentru a combate obiceiul medicilor de a interna pacienti cu zilele, pentru cele mai simple investigatii si analize.
Unele forme de hepatita, pneumonie, gastrita, diabet si alte afectiuni vor trebui rezolvate in spital de dimineata pana seara, iar continuarea tratamentului va fi ambulatorie (la domiciliu). Doar in cazurile grave sau in care apar complicatii, spitalizarea va fi prelungita.
In noul context, medicii vor avea la dispozitie 12 ore pentru realizarea tuturor testelor necesare, punerea diagnosticului, realizarea interventiilor chirurgicale si prescrierea tratamentului pentru fiecare pacient care se prezinta la spital cu una dinte afectiunile mentionate in lista impusa de CNAS.
Autoritatile avertizeaza ca unitatile sanitare vor fi atent monitorizate si ca se vor lua masuri severe pentru nerespectarea regulilor.
Articole recomandate
- 7 sfaturi pentru prevenirea aparitiei vergeturilor
- Sfaturi pentru prevenirea indigestiei si a balonarii din perioada Sarbatorilor
- Recuperarea unghiei: abordari moderne in gestionarea onicomicozei
- Dieta pentru prevenirea si tratarea candidozei
- Sfaturi pentru prevenirea bolilor cardiovasculare
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Exercitii usoare pentru prevenirea cheagurilor de sange
- Exacerbarile astmului
- Corpul tau: tot ce nu stii despre el!