S-au creat primele enzime sintetice functionale din materiale artificiale
Stire medicala
Cercetatorii britanici au facut o descoperire stiintifica uimitoare au reusit sa creeze primele enzime sintetice functionale dintr-un material genetic artificial dezvoltat in laborator.
Descoperirea cercetatorilor, publicata in revista Nature, a pornit de la o cercetare mai veche, in care o echipa de savanti britanici a creat o versiunea sintetica a ADN-ului si ARN-ului, in conditii de laborator.
Pornind de la aceasta initiativa curajoasa, oamenii de stiinta au incercat sa creeze si primele enzime sintetice - substante care joaca numeroase roluri in buna functionare a organismului - dintr-un material numit XNA, diferit de ARN sau ADN.
Pana recent, s-a considerat ca ADN-ul si ARN-ul sunt singurele molecule capabile sa stocheze informatii genetice in ele si sa formeze enzime, impreuna cu proteinele. Cercetatorii au descoperit ca pot crea enzime sintetice functionale - numite XNAzymes - si din materiale care nu exista in natura sau in organismul uman. Potrivit cercetatorilor, acestea ar putea fi folosite in viitor pentru tratarea diverselor afectiuni, inclusiv a cancerului.
Munca laudabila a savantilor a demonstrat ca exista numeroase alternative la moleculele din natura care pot sprijini procesele catalitice necesare pentru a crea un sistem viu.
Articole recomandate
- Interviu acordat SfatulMedicului.ro de catre Directorul Centrului de Chirurg ...
- 10 vitamine importante pentru sanatatea barbatilor
- Halucinatiile vizuale
- Cum se formeaza pietrele la rinichi
- Inceperea scolii si efectele stresante asupra parintilor
- Plombe dentare
- Poluarea aerului in legatura cu problemele cardiovasculare
- Cand e necesara o timpanotomie? Un interviu cu Dr. Vlad Postelnicu, medic sp ...
- Lentilele de contact - alternativa pentru ochelari