S-a dovedit: cascatul este contagios. Iata cum!
Stire medicala
Cascatul este contagios si depinde de varsta, anunta o echipa de cercetatori americani de la Universitatea Maryland, SUA, care incearca sa determine cauzele pentru care acest gest este molipsitor.
Desi explicam tendinta de a imita pe cineva care casca prin prisma empatiei, cercetatorii sustin ca nu aceasta sta la baza contagiozitatii gestului.
Pe baza unui studiu efectuat pe 328 de participanti, care au fost supusi unor chestionare pe baza carora li s-a testat nivelul de empatie, cel de oboseala si patternul de somn, acestia au descoperit ca abilitatea de a casca are, mai degraba, legatura cu varsta, decat cu empatia. Potrivit acestora, pe masura ce imbatranesc, oamenii casca mai mult si sunt mai predispusi sa imite acest gest cand il vad la altii.
Specialistii sustin si ca persoanele care sufera de schizofrenie sau autism sunt mai putin capabile sa imite gestul de a casca de la alte persoane.
Pe baza acestei ipoteze, specialistii incearca sa vada daca aceasta abilitate este mostenita, adica daca are o componenta genetica, descoperire care ar putea avea un impact puternic asupra cercetarilor ulterioare legate de tratamentul tulburarilor psihice.
Articole recomandate
- Va confruntati cu parodontita? Iata cum va afecteaza viata si cum ii puteti ...
- Ce este vertijul si cum poate fi tratat
- Ce este pancreatita si cum se manifesta?
- Ce este leucodistrofia si cum gestionam aceasta boala rara neurologica
- Ce este tromobocitopenia si cum poate fi diagnosticata?
- Stresul este contagios. Ce poti sa faci ca sa te afecteze cat mai putin
- Ce reprezinta cascatul? Cauze medicale ale cascatului
- De ce casca oamenii?
- Explicatii pentru 12 mistere medicale