Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Riscurile administrarii hormonilor de crestere

Publicat la data de: 17 Ianuarie 2007

Persoanele cu varste mai inaintate care vor sa intinereasca luand hormoni ar putea sa fie dezamagite deoarece tratamentul ofera cateva beneficii, dar si riscuri clare.
Cercetatorii de la Universitatea Stanford din Statele Unite au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat 31 de studii care includeau informatii despre mai mult de 500 de persoane in varsta care au luat hormoni.
Singurul efect pozitiv al administrarii acestor hormoni a fost o usoara imbunatatire in ceea ce priveste masa musculara.
Principalele efecte negative ale acestor hormoni au fost inflamatiile articulatiilor si durerile acestora, precum si afectiuni ale oaselor carpiene si nervilor din zona respectiva.
De asemenea, in urma administrarii acestor hormoni poate creste riscul de imbolnavire de diabet, insa acest aspect nu a fost foarte clar determinat.
Autorii cercetarii sustin nevoia efectuarii de noi studii pentru determinarea cat mai clara a beneficiilor si a riscurilor care apar in urma adiministrarii de hormoni.
Hormonii de crestere sunt produsi in mod natural de glanda pituitara de la baza creierului, dar nivelul producerii lor scade odata cu inaintarea in varsta.
Insa acesti hormoni contra imbatranirii sunt produsi si sintetic, in Statele Unite intre 25.000 si 30.000 de persoane luand astfel de hormoni in 2004.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate