Peste 5.100 de candidati pe cele 3.505 de locuri si posturi de la rezidentiat
Stire medicala
Pe cele 3.505 de locuri si posturi scoase la concurs la rezidentiatul de anul acesta vor concura 5.131 de absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie, a anuntat, joi, Ministerul Sanatatii.
Cei mai multi candidati, respectiv 4.319 din totalul lor, s-au inscris pentru locurile si posturile scoase la concurs in domeniul medicina, 701 au optat pentru locurile si posturile din domeniul medicina dentara, iar restul de 111 vor sustine specialitatea in farmacie.
Si anul acesta, sunt mai putini tineri absolventi care au ales sa se inscrie pentru posturile scoase la concurs, chiar daca, la finalizarea studiilor de specialist, au un loc de munca garantat, spun reprezentantii ministerului.
Astfel, pentru cele 469 posturi scoase la concurs in domeniul medical, s-au inscris 384 candidati, iar pentru cele 52 posturi din domeniul farmacie vor concura doar doi absolventi.
In sesiunea de anul acesta a examenului national de rezidentiat, dintre cele 3.505 de locuri si posturi scoase la concurs, 2.740 sunt locuri pentru medicina, 175 sunt locuri pentru medicina dentara, iar 69, pentru farmacie.
La acestea se adauga cele 469 posturi scoase la concurs pentru medicina si 52 posturi pentru farmacie.
Candidatii care vor castiga un loc in urma acestui concurs nu vor avea post asigurat la sfarsitul rezidentiatului, au precizat, pentru NewsIn, reprezentantii ministerului.
"Anul acesta, Ministerul Sanatatii pune accent pe pregatirea medicilor specialisti. Este nevoie de mai multi specialisti in spitalele din tara si din aceasta cauza au fost luate doua masuri importante: reducerea cu un an a duratei de Rezidentiat pentru 36 de specialitati si eliminarea Rezidentiatului cu durata de sapte ani", au mai spus acestia.
Rezidentiatul de anul acesta va avea loc la 21 noiembrie.
Articole recomandate
- Mituri si informatii nutritionale despre carnea de peste
- Mit si realitate despre uleiul de peste
- Febra la copii – ce afectiuni poate indica si care sunt cele mai frecvente ...
- Cat timp rezista microbii in spatiile comune?
- Candidoza vaginala - cauze, semne si simptome
- Preventia prolapsului de valva mitrala
- Formularul E 104
- Cauze anatomice de infertilitate - pelvis
- Autopsia
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?