Paza si orar de vizite simbolice la spitale, in ciuda unui ordin al Ministerului Sanatatii
Stire medicala
In ciuda unui ordin emis de Ministerul Sanatatii, programul orelor de vizita are caracter pur decorativ in spitalele bucurestene, unde accesul in afara intervalului permis este posibil fara nicio problema sau, dupa in caz, in schimbul catorva lei in buzunarul personalului de paza.
Potrivit ordinului intrat in vigoare pe 25 iulie, accesul vizitatorilor in spitalele publice este permis in intervalul orar 13.00-20.00, pe baza unui act de identitate.
Reglementarile nu sunt insa respectate in aproape toate spitalele din Capitala. Astfel, acestea au propriul lor orar de vizite, care poate fi incalcat in functie de bunavointa paznicilor, iar despre legitimarea vizitatorilor nici nu poate fi vorba. Un raid prin spitalele de stat din Bucuresti, efectuat zilele trecute, demonstreaza fara echivoc acest lucru.
La Spitalul Universitar, programul de vizite afisat este 13.00-17.00, insa reporterul NewsIn a intrat fara nicio problema la ora 12.40. Acelasi lucru s-a intamplat la Spital Cantacuzino, unde, in ciuda faptului ca vizitatorii au acces doar intre orele 14.00 si 16.00, accesul a fost posibil, la ora 13.05, pana in salonul sectiei de ginecologie.
Managerul Spitalului Universitar, Gheorghe Iana, a precizat ca paznicii cer actele de identitate celor care vin in vizita, insa, de foarte multe ori, s-au confruntat cu refuzuri. "De obicei, sunt legitimati vizitatorii, insa unii refuza si, fiind vorba de un spital unde sunt oameni bolnavi, nu se face scandal pe acest motiv", a declarat Iana.
La Spitalul Colentina, programul de vizite (13.00-18.00) nu este afisat, insa poate fi aflat de la paznici. Tot acestia au aprobat, zambind, informatia comunicata de o angajata din personalul de intretinere, potrivit careia vizitatorul poate sta in salon peste ora limita permisa, in schimbul sumei de cinci lei.
La Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca, programul de vizite stabilit de conducerea spitalului este 15.00-17.00. La ora 13.26, reporterul a intrat insa fara nicio problema, iar inaintea lui, alti doi vizitatori i-au dat paznicului cinci si, respectiv, trei lei, pentru a li se permite accesul in spital.
Nicio piedica pentru vizitatori nici la Spitalul Elias, unde, la ora 13.45, s-a intrat fara ca personalul de paza sa-i ceara vizitatorului sa se legimiteze si in ciuda faptului ca vizitele sunt permise numai in intervalul 14.00-16.00.
Managerul Spitalului de Urgenta pentru Copii "Marie Curie", Daniel Buzatu, este de parere ca respectarea unui orar strict de vizite este greu de indeplinit. "Ma refer la spitalele de urgenta din Bucuresti, mai ales la cele de copii, unde vin pacienti din toata tara si unde apartinatorii acestora vin din alte localitati si nu pot ajunge exact in timpul programelor de vizita. Suntem toleranti cu vizitele, pentru ca sunt parinti care doresc sa isi vada copii si este greu sa ne opunem", a explicat Daniel Buzatu. El a adaugat ca, la spitalul pe care il conduce, sunt interzise vizitele dupa ora 22.00.
Articole recomandate
- Planificarea vizitelor la medic pentru copilul tau
- Durerile abdominale si constipatia: care sunt cauzele si cand este indicata ...
- Semne ale travaliului si momentele in care vizita la medic este necesara
- Nevoile de somn in functie de varsta. Calculator pentru un orar de somn sanatos
- Homeopatia - o metoda terapeutica medicala stiintifica
- Legatura dintre spiritualitate si medicina
- 25 de antibiotice descoperite recent de cercetatori, o speranta noua pentru ...
- Medicina sportiva si riscurile sportivilor
- 11 mituri surprinzatoare din medicina
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?