Medicii vor avea, de la 1 iunie, protocoale terapeutice pentru zece patologii
Stire medicala
Comisii alcatuite din specialisti ai Ministerului Sanatatii si ai Casei de Asigurari de Sanatate vor finaliza, pana la 1 iunie, protocoale terapeutice pentru zece patologii, printre care bolile cardiovasculare si pulmonare, hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat si diferite tipuri de cancer.
Protocoalele terapeutice vor fi elaborate atat pentru medicina primara cat si pentru specialitatile din unitatile spitalicesti.
"Am hotarat ca aceste comisii sa inceapa sa lucreze cu data de 1 martie si vor avea ca termen de finalizare 1 iunie. Realizarea ghidurilor si protocoalelor terapeutice inseamna introducerea regulilor si a normelor in tratarea pacientilor din spitalele si cabinetele medicilor. De asemenea, inseamna posibilitatea cuantificarii costurilor din sistem", a declarat ministrul Sanatatii, Ion Bazac.
Ministerul Sanatatii impreuna cu scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar vor initia, in acest an, Programul National de Administrare Sanitara, ce va avea ca scop descentralizarea sistemului sanitar, analiza performantelor spitalelor, implementarea protocoalelor si evaluarea programelor nationale ale Ministerului Sanatatii.
Articole recomandate
- 10 motive pentru a schimba medicul
- Infertilitatea la barbati - generalitati
- Noi provocari pentru sistemul romanesc de sanatate
- Beneficiile florilor de tei pentru sanatate
- Descopera excelenta in tratamentul infertilitatii cu Academia de FIV!
- Trender si Ivatherm lanseaza campania 'Cate lucruri imparti cu femeile din v ...
- Testele genetice intra in practica medicala
- Virusul West Nile: simptome si tratament
- Optiuni terapeutice pentru cancerul de prostata
Citeste pe aceeasi tema
- Erorile, greselile medicale
- Dr. Simona Carniciu, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice: Creierul copiilor nu percepe diferenta intre alimentele benefice sau nu! Greselile parintilor moderni
- Cum pot fi crescute sansele de a avea gemeni?
- Cat de des trebuie sa mergi la medic pentru evaluarea sanatatii?
- Sanatatea sanilor – importanta controalelor medicale