Medicii din cele cinci centre de permanenta din Gorj nu si-au primit salariile de peste doua luni
Stire medicala
Aproximativ 40 de medici de familie care acorda asistenta in cele cinci centre de permanenta din mediul rural din judetul Gorj nu si-au mai primit banii de peste doua luni, transmite corespondentul NewsIn.
Astfel de centre functioneaza in zone rurale izolate si asigura permanent asistenta medicala.
“Este foarte adevarat ca nu s-au mai primit banii de doua luni. In luna ianuarie, am primit banii pentru luna decembrie, dar de atunci nu am mai primit nimic. A trecut deja un trimestru in care am lucrat si nu ne am primit banii. In judet exista cinci centre de permanenta, centre in care lucreaza aproximativ 40 de medici. Centrele de permanenta sunt execelente, sunt de un real folos pentru comunitati, pentru ca ele functioneaza in mediul rural, acolo unde oamenii nu au spitale si nu au cui sa se adreseze. Este un pacat daca acestea ar fi desfiintate. Momentan, nu se pune aceasta problema. Insa, asteptam sa ne primim banii pe ce am muncit. Medicii s-au saturat de situatie, dar isi vor face in continuare datoria. Asta pot sa va spun cu siguranta: medicii isi vor face in continuare datoria fata de pacienti”, a spus Mihail Moisescu, presedintele sucursalei Gorj a Patronatului Medicilor de Familie din Romania.
Medicii de familie din judetul Gorj isi desfasoara programul de lucru in mod normal, consultandu-si pacientii si aplicandu-le tratamentele adecvate, dar fara a le prescrie retete, asa cum fac si ceilalti medici de familie din tara. incepand din 1 aprilie, medicii de familie au luat decizia sa nu mai elibereze retete compensate si gratuite, concedii medicale si bilete de trimitere, deoarece pe 31 martie contractele pe care le aveau cu CNAS au expirat. Medicii au decis sa nu semneze noile contracte cu Casele de Asigurari deoarece a acestea contin prevederi care vor reduce veniturile cabinetelor cu aproximativ 30% si pentru ca normele de aplicare au fost publicate fara consultare prealabila.
“Aceasta este a sasea zi in care lucram in mod normal si ne vedem pacientii fara a incasa niciun ban in urma consultatiilor. Oamenii vin la noi, ii consultam, le aplicam tratamentele de care au nevoie, doar ca nu eliberam documente care au legatura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, deoarece ne-am afla in ilegalitate. Cum nu exista un contract semnat intre noi si CJAS, nu putem elibera retete care ar fi decontate apoi de institutie. Noi, ca medici, ne facem datoria, mai departe este treaba CJAS”, a precizat Mihai Moisescu.
In momentul de fata, in Gorj sunt peste 200 de medici de familie, care raspund de aproximativ 320.000 de persoane asigurate.
Articole recomandate
- Reabilitarea post accident vascular cerebral
- Bolile pulmonare: 8 motive sa te duci la medic
- Reducerea costurilor serviciilor medicale
- Administrarea medicamentelor fara prescriptie medicala
- Erorile, greselile medicale
- Ciclul vietii de familie
- Formularul E112 - documente necesare
- Care sunt serviciile medicale de care beneficiez?
- Formularul E 112 - emitere si conditii de emitere
Citeste pe aceeasi tema
- 7 moduri prin care puteti sa reduceti intensitatea durerilor cronice
- Esentialul despre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala
- Top 10 urgente medicale si tratamentul lor
- EMC - cursuri gratuite de diagnosticare precoce a autismului, pentru medicii de familie, pediatri si psihiatri
- Cele 5 trasaturi de personalitate