Mai mult de 10% dintre adultii din USA s-au drogat intr-un anumit moment din viata lor
Stire medicala
In prezent, mai mult de 10% dintre adultii din USA s-au drogat, iar 2,6% au facut o obisnuinta din consumul de droguri precum marijuana, cocaina sau amfetaminele, insa putini dintre ei s-au tratat, potrivit unui studiu publicat recent.
Acest studiu a fost realizat pe baza unui sondaj condus in randul a 43000 de persoane in perioada 2001-2002, au precizat cercetatorii de la Institutul National American de Sanatate.
Cei care se drogheaza incep sa faca acest lucru in medie la 20 de ani, in timp ce aceia care fac din acest lucru o obisnuinta au varsta medie de aproximativ 20 de ani.
Doar 8,1% dintre consumatorii de droguri si 37,9% dintre cei care au dezvoltat obisnuinta au beneficiat de tratament in timpul vietii, au declarat cercetatorii.
Potrivit studiului, marijuana este drogul cel mai des folosit (8,5% dintre persoanele chestionate), urmata de cocaina (2,8%) si amfetamina (2%).
Cercetatorii au examinat de asemenea abuzul de droguri precum heroina, substantele halucinogene, tranchilizantele si somniferele insa nu si cel de alcool sau tigari.
Ei au constatat, de asemenea, o relatie stransa intre problemele legate de consumul de droguri si bolile mintale, in special la persoanele care sufera de depresie si angoasa.
Articole recomandate
- Astmul bronsic, cea mai frecventa boala cronica la copiii din tarile industr ...
- Sforaitul, mai mult decat o problema sociala
- Romanii stiu mai multe despre boala reumatica decat europenii
- Cat de important este sa petreci cat mai mult timp alaturi de copilul tau?
- Trender si Ivatherm lanseaza campania 'Cate lucruri imparti cu femeile din v ...
- Cum sa mancati mai multe legume verzi
- Legatura dintre spiritualitate si medicina
- 25 de antibiotice descoperite recent de cercetatori, o speranta noua pentru ...
- Medicina sportiva si riscurile sportivilor