Fostul presedinte al CJ Cluj vrea inghetarea proiectului de construire a Spitalului Regional
Stire medicala
Liberalul Marius Nicoara, care a pierdut presedintia Consiliu Judetean Cluj in favoarea lui Alin Tise (PD-L), a declarat ca va solicita miercuri, la sedinta Biroului Politic National al PNL, ministrului sanatatii Eugen Nicolaescu, sa inghete proiectul construirii unui Spital Regional de Urgenta.
Inghetarea proiectului ar urma sa dureze pana cand Primaria Cluj-Napoca va gasi 12 hectare de teren pentru schimbarea actualului amplasament destinat spitalului, transmite corespondentul NewsIn.
Nicoara a declarat duminica, in cadrul unei conferinte de presa, ca a fost informat ca nici primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nici rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie, Constantin Ciuce, nu isi doresc ca spitalul sa fie ridicat in locul pentru care s-a facut deja un studiu de fezabilitate, respectiv in localitatea Campenesti, comuna clujeana Apahida.
„Autoritatile locale au obligatia sa duca infrastuctura acolo, daca domnul Boc nu este de acord atunci nu are rost sa incepem sa investim bani de la Guvernul Romaniei, daca acea locatie nu este dorita de administratia portocalie de la Cluj”, a declarat Marius Nicoara in cadrul unei conferinte de presa, facand referire la faptul ca daca Emil Boc s-a opus proiectului, asa va face si Alin Tise.
Manuel Chira, fostul candidat al PNL la Primaria Cluj-Napoca si chirurg pediatru, a declarat in cadrul aceleasi conferinte de presa ca a participat saptamana aceasta la o intalnire academica, in cadrul careia Constantin Ciuce a spus ca locatia Campenesti este prea departe de Cluj pentru ca medicii sa poata munci acolo.
La inceputul acestui an CJ Cluj a intrat intr-o asociere cu Primaria Apahida, care a cedat 15 hectare de teren administratiei judetene. Pe 12 hectare ar fi urmat sa fie construi Spitalul Regional de Urgenta Cluj, o investitie a Guvernului Romaniei de 220-280 de milioane de euro, iar pe restul ar fi fost atrase investitii ale ANL, pentru medicii rezidenti.
Proiectul initiat de CJ Cluj ar fi avut termen de finalizare in jurul anului 2010.
Articole recomandate
- 580 de specialisti au fost formati in tehnici de recuperare a persoanelor cu ...
- Cand si cum au fost descoperiti microbii
- Cat timp dureaza refacerea dupa ce ai fost infectat cu Covid-19?
- Boala umarului blocat sau inghetat
- Legatura dintre spiritualitate si medicina
- 25 de antibiotice descoperite recent de cercetatori, o speranta noua pentru ...
- Medicina sportiva si riscurile sportivilor
- 11 mituri surprinzatoare din medicina
- Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pe ...