Descoperire inovatoare spermatozoizi obtinuti din pielea barbatilor infertili
Stire medicala
Primii spermatozoizi creati in laborator au fost obtinuti de cercetatorii americani de la Universitatea din Stanford din pielea barbatilor cu probleme de fertilitate, care prezentau o cantitate scazuta a spermei in urma ejacularii.
Spermatozoizii obtinuti in laborator din celulele conjunctive fibroblastice ale barbatilor participanti la studiu ar putea trata problemele de infertilitate masculina aparute din cauze genetice, prin pierderea spontana a genelor-cheie ale cromozomului Y, este concluzia studiului publicat in revista Cell Reports.
Savantii au modificat celulele prelevate din pielea barbatilor care manifestau defecte sau anomalii la nivelul ADN-ului cromozomului Y si le-au transformat celule-susa pluripotente induse (CPI) - celule adulte care se pot transforma in orice tip de tesut al organismului.
In conditii de laborator, CPI nu au reusit sa formeze spermatozoizii doriti, insa odata ce au fost introdusi in testiculele cobailor, s-au transformat in precursori ai spermatozoizilor.
Desi s-au format intr-un numar mai mic decat spermatozoizii produsi de celulele CPI sanatoase, oamenii de stiinta sunt increzatori ca spermatozoizii obtinuti prin recoltari din piele ar putea deveni , in viitor, o solutie viabila pentru tratarea infertilitatii la barbati.
Articole recomandate
- Cancerul de piele nemelanomatos
- Cum sa va protejati pielea iarna
- Reducerea aportului de zahar din alimentatia noastra
- Depresia la barbati
- Ejaculare precoce
- Beneficiile untului de Shea pentru sanatate
- Mezoterapia scalpului cu PRP
- 7 alimente care ar putea fi inselatoare
- Fertilizarea in-vitro (FIV) – Informatii generale