Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cursuri gratuite de perfectionare pentru 800 de pneumologi

Actualizat la data de: 13 Septembrie 2011
Cursuri gratuite de perfectionare pentru 800 de pneumologi

Peste 800 medici pneumologi, dar si medici internisti, pediatri sau medici de familie a caror activitate implica cunostinte aprofundate de pneumologie si 50 de manageri de institute, spitale, sectii de pneumologie vor participa gratuit la programe de formare profesionala inovatoare, prin instrumente de tip e-learning, in scopul cresterii calitatii si productivitatii muncii si atingerii unor standarde europene.

Ne dorim sa facilitam accesul la aceste cursuri aprofundate de formare profesionala tuturor medicilor care se confrunta sau se vor confrunta in viitor cu afectiunile respiratorii cronice, din pacate, cu prevalenta, mortalitate, morbiditate si costuri pentru individ si sistem, tot mai mari. Programul se adreseaza asadar nu doar medicilor specialisti, dar si medicilor rezidenti in pneumologie sau medicina interna", a declarat Prof. Dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie si totodata managerul acestui proiect.

Programul prevede organizarea de cursuri on-line, avand la baza studiul individual, urmate de cursuri interactive, finalizate cu certificare nationala si acreditate de Colegiul Medicilor, in cadrul programului de educatie medicala continua, necesar reinnoirii dreptului de libera practica al profesionistilor din sanatate din Romania.

In cadrul sesiunilor de curs interactive, ale caror costuri sunt acoperite integral din bugetul proiectului, participantii vor beneficia de prezenta unora dintre cei mai reputati specialisti romani, cu expertiza recunoscuta pe tematica propusa", a declarat Mihaltan. Managerii care participa la proiect au la dispozitie acelasi instrument modern de studiu individual, portalul de e-learning, urmat de o sesiune de cursuri interactive, prin care isi vor aprofunda cunostintele si vor primi certificarea nationala.

Proiectul, o premiera pentru pneumologia romaneasca, a demarat la data de 01 Iulie 2010, avand o perioada de implementare de 36 de luni (1 iulie 2010 - 30 iunie 2013) si o valoare totala de 5.894.127 lei, din care 5.772.893 lei finantare nerambursabila din Fondul Social European (FSE). Proiectul va fi implementat de Societatea Romana de Pneumologie, impreuna cu Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" si SIVECO Romania SA.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta cresterea gradului de adaptabilitate si de competenta in activitate pentru grupul tinta (personal si manageri din domeniul sanatatii), prin identificarea si promovarea unor modele manageriale, eficiente, in contextul descentralizarii si prin sporirea capacitatii de intelegere si operare cu noile tehnologii utilizate in domeniul pneumologiei.

Suntem, inca, o disciplina relativ tanara si care se confrunta permanent cu provocarile generate atat de prejudecatile trecutului, inca prea aproape pentru a fi inofensiv, cat si de cele create prin asaltul permanent al viitorului, pentru ca trebuie sa tinem pasul cu tot ce inseamna progres in pneumologie, fie ca ne referim la metode diagnostice, de investigatii sau terapie", conchide Prof. Dr. Mihaltan.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate