Cum scapi de durerile de cap fara medicamente
Durerile de cap pot aparea pe neasteptate, in orice moment al zilei. Iti pot strica starea de spirit si te pot impiedica sa iti desfasori cum trebuie sarcinile de serviciu.
Statisticile arata ca peste jumatate dintre romani se plang de astfel de dureri. Din fericire, exista leacuri din natura la care poti apela. Iata despre ce este vorba:
Musetelul
Durerile de cap pot avea mai multi factori.
Cele care apar din cauza vremii sau dupa ce ai stat expus la temperaturi foarte scazute pot fi calmate cu ceaiul de musetel, planta cu proprietati calmante si antiinflamatoare.
Pui intr-o cana doua lingurite cu flori de musetel uscate, dupa care torni apa fierbinte. Lasi la infuzat 10-15 minute, indulcesti cu putina miere, dupa care bei cu inghitituri mici.
Salvia
Unul dintre remediile naturale eficiente este si salvia, planta care contine numeroase substante antiinflamatoare, care are rol antiseptic si antimicrobian.
De aceea, infuzia si ceaiul de salvie sunt foarte utile pentru a reduce din intensitatea durerilor de cap, mai ales in cazul celor care apar atunci cand cineva sufera de raceala sau de gripa. Ca sa prepari ceaiul, peste o lingura de salvie maruntita torni 250 de ml de apa clocotita si lasi sa infuzeze un sfert de ora. Poti bea pana la trei cani pe zi.
Lamaia
Un alt leac din natura la care poti apela este zeama de lamaie. Storci o lamaie potrivita, inmoi cateva dischete demachiante in aceasta solutie, dupa care le aplici in zona tamplelor. Le lasi sa actioneze 10 minute.
Uleiul esential de lavanda
Nu numai ca are un miros imbietor, dar uleiul de lavanda are si calitatea de a avea un rol calmant, de aceea este eficient in tratarea migrenelor si a durerilor de cap. Nu trebuie decat sa pui doua picaturi de ulei de lavanda intr-un bol, apoi torni trei cani de apa fierbinte.
Faci inhalatii, deoarece vaporii acestui ulei te vor ajuta sa scapi rapid de durere. Poti sa iti masezi tamplele cu acest ulei, daca nu vrei sa faci inhalatii sau daca suferi de dureri in jurul fruntii si a tamplelor.
Uleiul esential de menta
Un alt ulei esential care face minuni cand vine vorba in special de dureri de cap cauzate de cresterea tensiunii arteriale este cel de menta. Pui doua-trei picaturi din acest ulei esential intr-un vas cu apa fierbinte si inhalezi. Acesta este eficient si pentru vindecarea durerilor care apar din cauza tensiunii prea mici, dar si a celor aparute cand creierul nu primeste suficient oxigen.
Busuiocul
Un alt leac din natura la care poti sa apelezi cu incredere daca te confrunti cu dureri de cap si migrene este busuiocul. Poti prepara un ceai din cateva frunze de busuioc uscate, peste care torni 250 de ml de apa si lasi la infuzat aproximativ 15-20 de minute. Este indicat sa il bei neindulcit.
De asemenea, o eficienta sporita are si uleiul esential de busuioc. Cum aceasta planta este cunoscuta pentru faptul ca ajuta la relaxarea muschilor, uleiul esential este recomandat cand apar dureri de cap cauzate de tensiunea musculara, pe fond de stres. Iti masezi tamplele si fruntea cu cateva piaturi de ulei esential, dupa care te relaxezi, cateva minute.
Schimbarile de dieta
Una dintre cele mai recomandate cai naturale care te vor ajuta sa reduci frecventa migrenelor si a durerilor de cap sunt si schimbarile in ceea ce priveste alimentatia. S-a constatat ca anumite alimente au puterea de a influenta severitatea acestor dureri.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Medicina alternativa
Articole recomandate
- Tusea persistenta: ce afectiuni indica si cum se trateaza?
- Cum sa va protejati pielea si parul in sezonul rece
- Cum poti restabili aspectul sanatos al unghiilor
- Gestionarea migrenelor la serviciu
- Tipuri de cefalee si tratament
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Sevrajul la cafeina
- Acupunctura in tratamentul alergiilor
- Cand semnifica durerea de cap o urgenta medicala?