Conducerea Spitalului „Grigore Alexandrescu” exclude orice colaborare cu medicul Razvan Tranca
Stire medicala
Conducerea Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti a decis ca medicul Razvan Tranca nu va putea profesa in cadrul spitalului, din cauza incidentului petrecut in anul 2007, in urma caruia medicul a fost acuzat de viol si tentativa de omor asupra unei paciente.
Intr-un proces deschis la Tribunalul Bucuresti pe data de 21 iulie a.c., medicul Razvan Tranca, solicita in instanta repunerea in functia de medic primar chirurg in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti. Repunerea in functie a medicului de catre conducerea spitalului este considerata inadmisibila, intrucat aceasta ar veni in contradictie cu valorile institutiei medicale, iar conduita lui Razvan Tranca este incompatibila cu statutul de medic in cadrul unui spital de copii.
In anul 2007, medicul Razvan Tranca a fost acuzat de viol si tentativa de omor de catre Andreea Mocanu, o pacienta in varsta de 17 ani, care a cazut de la etajul 6 al locuintei lui. Pentru tentativa de viol a fost achitat, insa, pentru tentativa de omor, medicul a primit o pedeapsa de 4 ani cu suspendare, precum si plata unor daune si despagubiri materiale victimei. Colegiul Medicilor din Romania i-a interzis exercitarea profesiei medicale pe o perioada de un an, incepand cu luna noiembrie 2007. Totodata, medicului i s-a impus, ca o conditie pentru reinceperea activitatii profesionale, realizarea unei evaluari de catre comisia de specialitate a Colegiului Medicilor.
Reprezentantii Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti au hotarat inca din luna ianuarie a.c., printr-o decizie a consiliului de administratie, ca medicul Razvan Tranca sa nu mai profeseze in cadrul acestei institutii, din cauza conduitei etice si profesionale necorespunzatoare de care a dat dovada in ultimii ani, precum si a prejudiciului de imagine cauzat spitalului.
Comportamentul medicului Razvan Tranca este incompatibil cu normele si valorile spitalului, cu deontologia profesionala de care trebuie sa dea dovada un medic. Din aceste motive, conducerea spitalului considera inoportuna reincadrarea sa in randul echipei medicale a institutiei. Pe de alta parte, conducerea spitalului nu ingradeste exercitarea libera a profesiei medicului Razvan Tranca, acesta fiind liber sa isi exercite profesia in oricare alta unitate medicala.
Conform conducerii spitalului, Razvan Tranca incalca Legea nr. 306 din 28 iunie 2004, privind exercitarea profesiei de medic, conform careia „medicul trebuie sa dovedeasca disponibilitate, corectitudine, devotament, loialitate si respect fata de fiinta umana”, motiv pentru care refuza orice asociere profesionala cu acest medic.
Articole recomandate
- Cum pot fi prevenite cele mai des intalnite infectii
- Cancerul la copii: semne si simptome
- Problemele ciclului menstrual: cheagurile de sange, modificarile de culoare ...
- Diagnosticul si managementul tumorilor osoase benigne
- Sarcina
- Diferenta dintre acnee si eczema
- Prevenirea cancerului esofagian
- Sangerarea uterina de natura functionala
- Supradoza de medicamente la copii. Masuri de prim ajutor