Coeficientul de inteligenta al copilului, influentat de varsta parintilor
Stire medicala
Copiii ai caror tati sunt in varsta inregistreaza rezultate slabe la testele de inteligenta din timpul copilariei, fata de copiii ai caror mame sunt in etate, care au rezultate foarte bune, potrivit unui studiu al cercetatorilor australieni de la Universitatea din Queensland, informeaza Reuters.
Potrivit cercetatorilor, femeile si barbatii decid sa aiba copiii la o varsta mai inaintata mai ales in tarile dezvoltate.
Alte studii recente au demonstrat ca exista o legatura intre procrearea la o varsta mai inaintata si anumite probleme de sanatate specifice copiilor, precum malformatiile, prezenta cancerului sau probleme neuropsihiatrice precum autismul sau schizofrenia.
Cercetatorii australieni au analizat rezultatele testelor facute de mai mult de 33.000 de copii nascuti in Statele Unite intre 1959 si 1965.
Copiii au fost testati la varsta de opt luni, la patru ani si din nou la sapte ani, testele fiind legate de abilitati senzoriale, de coordonarea ochi-mana, citire, pronuntare a cuvintelor pe litere sau abilitati aritmetice.
Potrivit cercetarii, cu cat tatal este mai in varsta, cu atat mai mici sunt rezultatele copilului la teste, iar cu cat mama este mai in varsta, cu atat mai bune sunt rezultatele.
Cercetatorii sunt de parere ca rezultatele slabe obtinute de copiii ai caror tati sunt in varsta pot fi cauzate de o mutatie genetica.
"Unele studii au aratat ca acest lucru poate fi responsabil de o incidenta crescuta a mutatiilor din spermatozoizilor barbatilor cu o varsta mai inaintata", spun cercetatorii australieni.
Articole recomandate
- Dezvoltarea psihica la supradotati
- Cele mai toxice spatii din interiorul casei
- Poftele din sarcina - de la normal la patologic
- Sarcina, consumul de droguri si substante cu potential periculos
- Distrofia Musculara
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- 10 beneficii cognitive ale studierii unui instrument muzical
- Beneficiile consumului de lapte la copii
- Expunerea copiilor la fumul de tigara