Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Campania de testare gratuita a BPOC-ului s-a prelungit pana in 15 decembrie

Actualizat la data de: 27 Noiembrie 2009
Campania de testare gratuita a BPOC-ului s-a prelungit pana in 15 decembrie

Campania de testare gratuita pentru depistarea afectiunii BPOC a avut un succes rasunator, motiv pentru care aceasta s-a prelungit pana in 15 decembrie, insa numai in Bucuresti, la Marius Nasta.

Consultatii

Sos. Viilor 90, sector 5 "Ambulatoriul de specialitate al Institutului Marius Nasta".

Cabinet Pneumologie II Orar – zilnic: 09.00 – 13.00 Capacitate: 20 persoane/zi

Programare: Fisier – Dispensar (Camera 10) Tel: 021/335.69.10,11,12,13,14,15 Interior 461
Conditii programare: NU NECESITA BILET DE TRIMITERE SAU ASIGURARE !

BPOC este o afectiune pulmonara cu prevalenta in continua crestere, cu impact devastator atat asupra celor afectati de aceasta boala, cat si asupra familiilor lor. Este o afectiune care ucide milioane de oameni la nivel mondial. Stadiile de inceput ale bolii sunt de cele mai multe ori nerecunoscute, desi riscul ca o persoana sa aiba BPOC poate fi determinat extrem de simplu.

Testul se numeste spirometrie, este foarte de usor de facut, rapid si nu este dureros. Cu cat BPOC este depistat mai devreme, cu atat tratamentele instituite in fazele de debut pot sa previna mai eficient scaderea functiei pulmonare. In prezent, tratamentele pentru pacientii cu BPOC nu ii ajuta doar sa se simta mai bine, ci acestia isi pot continua viata intr-un mod activ.

„Tu stii cati ani au plamanii tai?“ este o campanie prin care se incearca sensibilizarea populatiei asupra importantei unor investigari periodice ale functiei pulmonare si al consultului la medicul pneumolog. Fara respiraie, viata nu este posibila. Anul 2010 a fost declarat „An al Plamanilor“ si este momentul sa ne indreptam atentia si asupra acestei afectiuni, responsabila de decesul a cca 3 milioane de persoane in ecare an. ingrijorator este ca la nivel mondial rata de sub-diagnosticare este extrem de ridicata – intre 25 si 50%.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate