Aparatele EKG achitizitionate in 2008 vor fi redistribuite deoarece nu au fost folosite adecvat
Stire medicala
Un numar de 55 aparate EKG achizitionate in anul 2008 de Ministerul Sanatatii printr-un program al Bancii Mondiale vor fi redistribuite din cauza ca au fost neutilizate sau folosite neadecvat.
Comisia desemnata in luna mai de ministrul Sanatatii, Cseke Attila sa identifice si sa analizeze situatia echipamentelor medicale care au fost achizitionate in ultimii ani din fondurile Ministerului Sanatatii si care sunt nepuse in functiune sau puse in functiune si neutilizate din diverse motive, a finalizat raportul privind aparatele utilizate in investigarea sistemului cardiovascular uman.
Aparatele EKG au fost cumparate pentru a fi utilizate in Compartimentele de Primiri Urgente (CPU) din unitatile sanitare aflate in localitatile mici. Deoarece directiile de sanatate publica au solicitat in unele localitati mai multe dispozitive decat era necesar, o parte dintre aparate a ramas neutilizata sau nu a fost folosita la capacitatea normala de lucru.
Ca urmare, aparatura neutilizata va fi redirectionata catre sectiile de primiri urgente, ATI si cardiologie care au nevoie de electocardiografe din spitale judetene sau municipale aflate tot in judetele unde functioneaza compartimentele de primiri urgente.
De exemplu, in judetul Arad au fost solicitate 2 aparate EKG pentru Spitalul Orasenesc Lipova. Unul dintre acestea va fi redistribuit la Spitalul Judetean Arad -sectia de cardiologie. La fel si in judetul Braila, au fost repartizate la cererea DSP un numar de 2 electrocardiografe la Spitalul Orasenesc Faurei. Unul dintre aceste dispozitive va fi redistribuit in acelasi judet, la spitalul Judetean de Urgenta Braila-sectia UPU. in Dolj, unul dintre cele doua aparate aflate in dotarea Spitalului Municipal Calafat va fi transferat catre Spitalul Judetean de Urgenta Craiova-sectia UPU.
Articole recomandate
- Pofta de ciocolata de ce apare si cum o putem invinge
- Botox, acid hialuronic - riscuri care apar in urma injectarii
- Insuficienta aortica (regurgitarile de valva aortica)
- Accidentul vascular cerebral (AVC)
- Bolile coronariene
- Tahicardia ventriculara
- Ce informatii ne poate oferi un banal EKG?
- Electrocardiograma
- Angina
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii
- Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate
- Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente