“Abordarea bolii Parkinson in modelul integrat: Pacient - Echipa medicala”
Stire medicala
23-25 septembrie 2011
Brasov, Aula Universitatii Transilvania
Partener principal: Societatea de Neurologie din Romania
Asociatia Antiparkinson Romania in calitate de organizator, dr. Cristian Falup-Pecurariu in calitate de coordonator stiintific si compania Houston NPA in calitate de integrator, au deosebita onoare de a invita pacientii cu Parkinson, apartinatorii acestora si toate persoanele interesate de problematica bolii Parkinson sa participe la Conferinta nationala cu participare internationala “Abordarea bolii Parkinson in modelul integrat: Pacient - Echipa medicala”.
Organizatorii propun o abordare inovativa, in care pacientii si cadrele medicale au posibilitatea sa comunice direct si sa afle unii de la altii cum se poate lucra mai bine in echipa, facand front comun impotriva bolii. Un alt obiectiv il reprezinta consolidarea notiunilor privind boala Parkinson si informarea participantilor despre noutatile existente pe plan national si international cu privire la aceasta maladie.
Pe parcursul celor 2 zile ale conferintei vor participa aproximativ 300 de invitati: medici neurologi, medici de familie, psihiatrii, geriatrii, ORL, recuperare medicala, farmacisti, asistenti medicali, membri ai Asociatiei Antiparkinson, apartinatori, reprezentanti ai autoritatilor din sistemul medical si presa.
Printre LECTORII evenimentului se numara: prof. dr. Alexandru Vlad CIUREA, dr. Jean CIUREA, dr. Cristian FALUP-PECURARIU, dr. Dan FARCAS, dr. Andreea FORAL, dr. George LUGOJI, dr. Bogdan POPESCU, conf. univ. dr Luiza SPIRU, dar si invitati din strainatate precum prof. dr. Francois ALESCH si Henk BAKKERODE.
TEMELE abordate: situatia actuala a bolii Parkinson in Romania, strategii internationale, dementa in boala Parkinson, spectrul tulburarilor non-motorii, tulburari gastrointestinale, durerea cronica si maligna, optiuni neurochirurgicale in tratamentul bolii Parkinson, aderenta la tratament, interactiunile medicamentoase, dezbatere pe tema accesului la medicatie, etc.
PROGRAMUL STIINTIFIC este structurat pe prezentari generale in plen si workshopuri specializate. Inregistrarea participantilor se face pe 23 septembrie intre orele 09.00 si 14.00 si pe 24 septembrie intre orele 07.30 si 08.30. inceperea lucrarilor stiintifice in plen este programata pentru vineri, orele 15.00.
Taxe de participare pacienti:
Taxele pentru pacienti acopera cazarea pentru doua nopti, doua cine, un pranz, doua pauze de cafea si accesul la lucrarile Conferintei.
Participanti - Valoare taxa de inscriere
Pacienti cu Parkinson, membri ai Asociatiei Antiparkinson - 25 ron
Pacienti cu Parkinson, NEmembri ai Asociatiei Antiparkinson - 50 ron
Pacienti/Participanti care nu necesita cazare - 15 ron
Taxa de participare se plateste in contul Houston NPA (Cont RON: RO46 BACX 0000 0003 3054 6001 deschis la Unicredit Tiriac Bank - sucursala Alba Iulia Bucuresti, EXCLUSIV HOUSTON NPA S.R.L. - CUI 25249091, J40/3074/09.03.2009). La detalii plata se mentioneaza: “Taxa inscriere pacient membru/nemembru/fara cazare pentru Conferinta Parkinson”.
Dupa efectuarea platii, este necesar ca participantii sa trimita la adresa de mail cristina.tache@houston.ro sau prin fax la 021.317.09.43 urmatoarele: copie dupa chitanta bancara si detalii complete de contact (nume complet, loc de munca, localitate, telefon, email, am platit taxa de inscriere aferenta pacient membru/nemembru/fara cazare pentru Conferinta Parkinson).
Asociatia Antiparkinson
Din 2001 cand a fost diagnosticat cu Parkinson (dupa 2 ani in care doctorii au crezut ca a suferit un accident vascular) si dupa multe greutati intampinate, Dan Raican a reusit sa infiinteze Asociatia AntiParkinson la Deva, singura organizatie de acest gen din Romania care sprijina bolnavii de Parkinson si care colaboreaza cu farmacistii, medicii, cu Societatea Romana de Neurologie pentru a gasi cele mai bune solutii pentru bolnavii care sufera de aceasta maladie. Asociatia AntiPARKINSON este acum membra a Parkinson's Disease Foundation si a European Parkinson's Disease Asociation. Asociatia AntiPARKINSON apara interesele a peste 72.000 de bolnavi de Parkinson din Romania, iar in prezent numara peste 550 de membri.
Houston NPA
Houston NPA este o companie romaneasca specializata in comunicarea medicala (organizare de evenimente, PR, strangere de fonduri, editare de publicatii). Houston NPA si-a inceput activitatea in martie 2009 cu scopul de a actiona ca o punte de legatura intre industria farmaceutica-publicul larg-asociatiile de pacienti-medici-farmacisti-presa, dezvoltand proiecte si colaborari dedicate acestor categorii.
Produsele proprii Houston NPA:
- publicatia anuala “Ghidul Pacientului Roman” – editiile 2010 si 2011
- seria de evenimente pentru publicul larg “Intalnirile SaFrIna” – 7 editii
- evenimentele regionale dedicate farmacistilor “Houston Farma Practic” – 5 editii “Agora Asociatiilor de Pacienti” – eveniment in premiera 10/11 sept 2011, Parcul Tineretului, Bucuresti
Articole recomandate
- Intelegerea bolii Parkinson dintr-o perspectiva psihologica
- 13 semne precoce ale bolii Parkinson
- Care sunt primele semne ale bolii Parkinson
- Parkinson
- Cum afecteaza Sindromul Parkinson organismul
- Medicina sportiva
- Homeopatie versus medicina alopata
- Deosebirile dintre medicina clasica si homeopatie
- 11 mituri surprinzatoare din medicina