59% dintre tinerii din Romania nu isi fac analizele de sange anuale
Stire medicala
59% dintre tinerii romani au declarat ca nu obisnuiesc sa isi faca analizele anuale de sange, arata un studiu realizat timp de 1 luna, in Second Life, in clinica CMU Virtual, pe un esantion reprezentativ de 200 de tineri. Dintre cele mai frecvente probleme de sanatate cu care se confrunta tinerii din Romania, sunt semnalate cele ale danturii, in proportie de 34%. Problemele pulmonare sezoniere apar intr-o proportie covarsitoare, de 31%, fiind de cele mai multe ori asociate fumatului.
„Cred ca principala problema a tinerilor romani este ca nu isi insusesc un comportament preventiv cand vine vorba de sanatatea lor. Ei prefera sa trateze o problema care ii supara deja si nu aleg controalele preventive. Esential este ca, inca de la aceasta varsta, sa se ia in calcul un stil de viata sanatos, ceea ce include activitate fizica, o alimentatie corecta si intreruperea fumatului.”, a declarat Bogdanaka Militescu Director Medical CMU.
Tinerii din Romania prefera sfatul medicului, intr-o proportie de 39%, atunci cand se confrunta cu o problema de sanatate, opinia familiei cantarind doar intr-o proportie de de 28%. 70% dintre tineri sunt multumiti de propriul aspect fizic, in timp ce 56% dintre tinerii respondenti se considera sanatosi din punct de vedere fizic. Referitor la imunitate, 40% dintre tineri considera ca au un nivel al imunitatii bun, in timp ce 59% declara ca nu sufera de stres.
Articole recomandate
- E simplu sa donezi sange
- Analiza biochimica a sangelui
- Analize recomandate in functie de patologii
- Analiza sangelui din materiile fecale
- Cheagurile de sange
- Analize de sange pentru depistarea cancerului
- Prescurtari si termeni folositi de catre laboratorul de analize medicale
- Analize microbiologice (hemocultura, coprocultura, urocultura si multe altele)
- Sangele si bolile de sange
Citeste pe aceeasi tema
- Cand se fac analizele de sange la copii si de ce? Interviu cu Dna. Dr. Serafinceanu Nakisa, medic pediatru
- Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania
- Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie
- Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania
- Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii
Articole recomandate
- Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci
- Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii
- Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate