Prevenirea impotentei
Generalitati
Sus
Impotenta cunoscuta si sub denumirea de disfunctie erectila este incapacitatea unui barbat de a avea o erectie ferma in timpul actului sexual. Aceasta este frecvent inalnita la barbatii de orice varsta.
Totusi, cel mai des sunt afectati barbatii cu varsta de peste 60 de ani. Conditia poate sa apara inclusiv ca urmare a unor boli. Poate fi tratata la orice varsta si activitatea sexuala normala poate fi redobandita prin tratament.
Profilaxie
Sus
In cazul barbatilor care au un risc mai mare de a dezvolta disfunctie erectila, adoptarea de masuri active pentru a preveni aparitia acesteia, nu va fi suficienta pentru mentinerea functiei erectile, dar i-ar putea ajuta in ansamblu sa duca o viata mai sanatoasa. Printre masurile care pot preveni aparitia impotentei se numara urmatoarele:
- disfunctia erectila poate fi o complicatie frecventa a diabetului zaharat. Aceasta boala este una din principalele cauze ale impotentei. Pentru a reduce riscul dezvoltarii disfunctiei erectile si a preveni agravarea acesteia este suficient, in multe dintre cauzuri sa se mentina sub control si sa se trateze diabetul zaharat.
- nu va fie jena sa discutati cu medicul dumneavoastra. Disfunctia erectila este mai des intalnita decat credeti. Peste 80% dintre barbatii diagnosticati cu diabet zaharat sufera de disfunctie erectila, comparativ cu 22% dintre barbatii care nu sufera de diabet zaharat. De aceea, ar fi indicat sa-i semnalati medicului aceasta problema.
- disfunctia erectila se dezvolta cel mai des dupa varsta de 65 de ani. Totusi, barbatii care au diabet zaharat tind sa o manifeste cu 10-15 ani mai devreme.
- controlati-va nivelul de zahar din sange, pentru a preveni leziunile nervilor si complicatiile vaselor de sange asociate bolii care duc la disfunctie erectila.
- daca fumati, opriti-va! Fumatul provoaca ingustarea vaselor de sange si contribuie la blocajele care pot duce la disfunctie erectila.
- faceti modificari sanatoase in stilul dumneavoastra de viata. Pierderea greutatii in exces si intensificarea activitatii fizice poate ajuta la normalizarea functiei sexuale, fara sa folositi tratamentele medicale traditionale
- in cazul in care modificarile stilului de viata si psihoterapia nu functioneaza, luati in considerare administrarea de medicamente pe cale orala sau injectabila, pentru tratarea impotentei.
- puteti lua masuri defensive si puteti invata care sunt cele mai bune tratamente pentru situatia dumneavoastra. Daca sunteti mai informati veti putea preveni efectele negative ale disfunctiei sexuale.
Remedii naturiste pentru impotenta
SusIata mai jos, enumerate, cateva cai de atac pentru tratarea impotentei:
- Stafidele negre - se fierb 30 de grame de stafide negre cu lapte, astfel incat acestea se vor umfla si se vor indulci. Consumati aceste stafide urmate de un pahar de lapte. Vor ajuta la restabilirea potentei sexuale.
- Curmale uscate - Pudra de curmale uscate se va amesteca impreuna cu o cantitate egala de migdale, nuci, fistic si seminte de gutui. Se vor consuma zilnic aproximativ 100 de grame din acest amestec.
- Ghimbir - sucul de ghimbir este benefic pentru tratarea disfunctiilor sexuale. Beti sucul alaturi de un ou fiert si miere, in fiecare seara, timp de o luna pentru rezultate optime
- Sparanghel - 15 gr de radacina uscata se va fierbe intr-o ceasca cu lapte. Se va consuma de doua ori pe zi pentru tratarea impotentei si ejacularii premature.
- Ceapa - consumul de ceapa alba este eficient pentru tratarea problemelor organelor de reproducere.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Sexologie
- Dr. Rares Ignat -
- Dr. Roxana Patrascu -
- Dr. Raluca Adriana Muntean -
- Dr. Gabriel Pirvan -
- Dr. Nicolae Calomfirescu - Ministerul Administratiei si Internelor - Spitalul de urgenta prof. dr. DIMITRIE GEROTA