Dispareunia si sangerarile din timpul contactului sexual
Generalitati
SusDispareunia consta in dureri in timpul contactului sexual. O senzatie de disconfort, o usoara durere si sangerarea sunt, intr-o anumita masura, experiente obisnuite pentru o femeie la primele contacte sexuale.
Una dintre cele mai frecvente cauze de durere in timpul contactului sexual este o deficienta in lubrefierea vaginului. Mai ales la primele contacte sexuale, este foarte importanta lubrefierea zonei vaginale (pe cale naturala sau folosind produse create in acest scop) inaintea introducerii penisului. Este necesar ceva mai mult timp acordat preludiului si mai multa rabdare din partea partenerului inainte de a incepe acuplarea.
Cuprins articol
Cauze
SusStresul si incordarea in timpul contactului sexual accentueaza incordarea muschilor din jurul zonei vaginale, ceea ce va face mai dureros si mai dificil contactul sexual. Este recomandabila discutia cu partenerul despre problemele ingrijoratoare in speranta ajutorului relaxarii.
Este posibil sa apara, de asemenea, o reactie alergica la prezervativele folosite. Trebuie incercate alte tipuri si alte marci de prezervative pentru a vedea daca durerea dispare.
Multe femei resimt un grad de disconfort si sangerare la primul contact sexual datorita ruperii himenului. Himenul este o membrana ce se gaseste la orificiul de intrare in vagin si poate fi adesea intins sau rupt in timpul penetrarii sexuale, penetrarii cu degetul, utilizarii tampoanelor sau orice alta activitate fizica ( precum calaria sau gimnastica ). Aceasta experienta este perfect normala pentru o femeie si nu presupune o afectiune.
Daca durerea si sangerarea nu dispar in cateva zile, se recomanda consultarea unui medic ginecolog. Aceste simptome pot fi legate de ceva mai sever, cum ar fi infectiile vaginale.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Ginecologie
- Dr. Sorin Esanu - Institutul pentru ocrotirea mamei si copilului ALFRED D. RUSESCU - departament de obstetrica-ginecologie (maternitatea POLIZU)
- Dr. Carmen Radulescu - Institutul pentru ocrotirea mamei si copilului ALFRED D. RUSESCU - departament de obstetrica-ginecologie (maternitatea POLIZU)
- Dr. Lucian Sorin Puia - Spitalul clinic de obstetrica-ginecologie prof. dr. PANAIT SARBU (GIULESTI)
- Dr. Gheorghe Peltecu - Spitalul clinic FILANTROPIA
- Dr. Marian Iliescu -
Articole recomandate
- Gonoreea sau infectia gonococica
- BTS
- Menopauza si terapia de substitutie hormonala: benefici si riscuri
- Vulvovaginita cu Chlamydia
- Semne si simptome ale afectiunilor vaginale
- Durerea cronica pelvina la femei
- Menopauza si substitutia hormonala
- Cancerul de col uterin: cand este contraindicata conizatia
- Afectiunile care provoaca durere faciala
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- 3 din 10 femei dezvolta un nou episod de infectie urinara in 12 luni de la prima infectie. Cum poti calcula care e riscul tau de a face o noua infectie si ce poti face ca sa le previi
- Cum sa te bucuri de confort intim inclusiv in zilele 'dificile'?