Ce este rejuvenarea vaginala si ce indicatii are?
Dr. Daniela Diveica
Medic specialist Chirurgie plastica-microchirugie reconstructiva
Ce indicatii are rejuvenarea vaginala?
SusNasterea naturala, inaintarea in varsta, problemele hormonale, fumatul, variatiile mari de greutate pot duce la deteriorarea peretilor vaginali si a muschilor din jurul deschiderii vaginului si a uretrei. Femeile care prezinta aceste probleme percep o diminuare a senzatiilor in timpul actului sexual, senzatii de jena, de uscaciune, modificarea florei si incontinenta urinara.
Cuprins articol
Simptome
SusSimptomele asociate relaxarii pelvine si imbunatatirea vietii sexuale pot fi rezolvate prin intermediul procedurilor estetice medicale, mai exact prin rejuvenarea vaginala.
In multe tari ca Franta, Elvetia sau chiar America, pacientele sunt indrumate de catre medici sa faca aceste tratamente imediat cum apar micile neplaceri, pentru ca acestea afecteaza increderea in sine si viata de cuplu.
Daca in trecut era un subiect tabu si se putea realiza doar prin interventii chirurgicale, de cativa ani, ultima tehnologie laser permite rezolvarea unor simptome asociate relaxarii pelvine si imbunatatirii vietii sexuale.
Tratamentul laser este nedureros, fara efecte secundare, este minim invaziv si se poate realiza in aproximativ 20 minute.
Prin actiunea blanda asupra mucoasei vaginale, laserul stimuleaza actiunea de colagen, imbunatatind functionalitatea si restaurand echilibrul mucoasei membrane vaginale.
Tratamentul laser nu necesita o pregatire prealabila speciala, pacienta prezentand doar Testul Babes-Papanicolau efectuat in ultimul an.
Iar post-tratament pacienta nu are nevoie de nicio ingrijire speciala. De regula tratamentul complet se realizeaza prin 3 sedinte, dar imbunatatirile se observa chiar dupa prima sedinta.
Rejuvenarea vaginala in cazul menopauzei
SusIn timpul menopauzei, mucoasa prezinta o afectiune speciala cu fibrocite metabolice in stare de stagnare, spre deosebire de fibroblaste, care nu pot produce in mod activ colagen, acid hialuronic si alte molecule necesare pentru o matrice glicoproteica adecvata. Acest lucru poate duce la mucoasa uscata deoarece este deshidratata si mai putin hranita, ceea ce inseamna ca este fragila si mai predispusa la infectii.
Laxitatea vaginala poate aparea de la nasterea pe cale naturala sau de la procesul natural de imbatranire. Cand este introdus in vagin utilizand sonda speciala a sistemului de scanare HiScan V2LR, laserul actioneaza direct pe mucoasa peretilor, strangand, remodificand, tonifiind si stimuland tesutul si producerea de fibre noi de colagen.
Rejuvenare vaginala in caz de incontinenta
SusTratamentul laser este o solutie eficienta in tratarea completa a uneia dintre cele mai jenante simptome care afecteaza grav multe femei d upa nastere sau in menopauza: incontinenta urinara!
Stimularea benefica a tesuturilor vaginale, datorita emisiei de CO2 cu laser D-Pulse, restabileste functionalitatea corespunzatoare a structurilor urogenitale implicate. Acest lucru permite restaurarea unei continente urinare corecte, cu o imbunatatire pozitiva a calitatii vietii, fizice si psihologice.
Rejuvenarea vaginala dupa nastere
SusViata sexuala de dupa nastere este un aspect important al sanatatii femeilor. Multe femei prezinta in mod obisnuit probleme sexuale postpartum, cum ar fi dispareunia cauzata de vaginita atrofica la nastere sau dupa traumatisme perineale.
In consecinta, actul sexual dureros este cea mai frecventa problema sexuala si reprezinta o problema fizica si psihologica pentru multe femei si partenerii lor. In aceste situatii, o gestionare timpurie si sensibila este esentiala pentru prevenirea problemelor pe termen lung.
Tratamentele moderne actioneaza usor prin stimularea productiei de colagen, imbunatatirea functionalitatii zonei tratate si restabilirea echilibrului trofic adecvat al membranelor mucoasei.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Ginecologie
- Dr. Sorin Esanu - Institutul pentru ocrotirea mamei si copilului ALFRED D. RUSESCU - departament de obstetrica-ginecologie (maternitatea POLIZU)
- Dr. Lucian Sorin Puia - Spitalul clinic de obstetrica-ginecologie prof. dr. PANAIT SARBU (GIULESTI)
- Prof. dr. Gheorghe Peltecu - Spitalul clinic FILANTROPIA
- Dr. Gheorghe Berbecar - Ministerul Administratiei si Internelor - Spitalul de urgenta prof. dr. DIMITRIE GEROTA
- Dr. Marian Iliescu -
Articole recomandate
- Cancerul de col uterin este curabil daca este detectat devreme
- Diferentele dintre candidoza vaginala si cea bucala - cauze, simptome si tra ...
- Semne de alarma in timpul sarcinii - cand este cazul sa te ingrijorezi si ce ...
- Cum realizam ca imunitatea noastra este scazuta?
- Celulele stem si incontinenta urinara
- Incontinenta urinara de stres (de efort)
- 9 factori care pot agrava incontinenta urinara
- Incontinenta urinara la barbati
- Incontinenta urinara si ruptura de perineu
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- 3 din 10 femei dezvolta un nou episod de infectie urinara in 12 luni de la prima infectie. Cum poti calcula care e riscul tau de a face o noua infectie si ce poti face ca sa le previi
- Cum sa te bucuri de confort intim inclusiv in zilele 'dificile'?
- Ciclul menstrual si sanatatea feminina: Informatii esentiale si sfaturi de la dm