Pierdeti rapid in greutate cu dieta de 17 zile
Generalitati
SusDieta de 17 zile este compusa din trei cicluri care se intind pe o perioada de 17 zile. La acestea se adauga un ciclu de intretinere a greutatii.
Aceasta dieta presupune ajustarea aportului de carbohidrati, proteine, grasimi si calorii pe timpul celor 17 zile, in scopul stimularii metabolismului si a mentinerii greutatii obtinute in urma procesului slabirii.
Acest plan dietetic va poate ajuta sa pierdeti rapid in greutate, indiferent care este numarul de kilograme pe care doriti sa il pierdeti. Consumul de glucide se va modifica in functie de faza dietei in care va aflati. Acest lucru creeaza confuzie asupra metabolismului si il accelereaza.
Dieta nu determina frustrare si nici plictiseala, caracteristici asociate cu dietele pe termen lung.
Fazele dietei de 17 zile
SusEtapele dietei de 17 zile sunt:
- Accelerarea - in aceasta faza initiala se reduce dramatic consumul de carbohidrati, pentru a se accelera arderea grasimilor, curatarea organismului de toxine, pentru a se pierde rapid in greutate, dar si pentru imbunatatirea obiceiurilor alimentare nesanatoase in ideea stimularii metabolismului lipidic.
- Activarea - in al doilea ciclu al dietei, consumul de calorii va creste. Prin intermediul acestor cicluri se va mentine activitatea metabolismului, se va preveni aparitia plictiselii si se va stimula arderea grasimilor pentru a se pierde in greutate.
- Faza de stabilizare - presupune reintroducerea alimentelor restrictionate anterior si dezvoltarea obiceiurilor de alimentatie sanatoasa. In acesta faza nu se slabeste atat de mult ca in cazul celor anterioare, dar greutatea pierduta se va mentine.
- Faza finala - respectarea acestei etape permite mentinerea greutatii dorite pe termen lung, prin urmarea unui regim alimentar sanatos si permite introducerea alimentelor preferate, la sfarsit de saptamana.
Exercitii fizice se vor face timp de cel putin 20 de minute in timpul primelor etape, recomandat fiind mersul pe jos, din cauza aportului caloric limitat. In ciclurile ulterioare se recomanda activitate fizica pe o perioada cat mai indelungata, pentru pierderea continua in greutate.
Alimente permise
SusDieta de 17 zile incurajeaza consumul de alimente sanatoase, fara zahar, neprocesate, care nu sunt preparate prin prajire sau alte metode neadecvate.
In cadrul primei faze se vor consuma, nelimitat, legume care nu contin amidon si proteine slabe (inclusiv doua oua pe zi, daca aveti un nivel normal de colesterol), alaturi de cantitati limitate de fructe, probiotice si grasimi bune. Mesele pot insuma aproximativ 1200 calorii pe zi.
Alimentele care vor fi incluse in ciclul doi sunt aproximativ aceleasi ca si in cadrul primului ciclu, cu exceptia grasimilor care vor fi limitate la o portie pe zi si a carbohidratilor sanatosi (maxim doua portii pe zi). Caloriile consumate intr-o zi nu vor depasi 1500. Zilnic nu vor lipsi legumele sanatoase cu amidon (orezul brun, porumbul, cartofii dulci, dovleacul etc.).
Ciclul trei permite adaugarea de fructe sanatoase, proteine, grasimi si amidon. Planul de masa este asemanator cu cel din ciclul doi, cu exceptia faptului ca proteinele vor fi limitate la 100 grame. Se poate consuma un pahar de alcool si gustari care nu vor depasi 100 de calorii.
Persoanele care ajung in faza a patra, se presupune ca au atins greutatea dorita. Aceasta este o faza de mentinere a greutatii. In weekend se poate consuma orice, dar nu se vor face excese, in timp ce in cursul saptamanii se vor consuma alimente din ciclurile anterioare.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Ursache -