Dieta pentru o luna
Generalitati
SusA pierde in greutate cu o dieta de o luna este posibil, atat timp cat sunteti realisti cu privire la obiectivele dumneavoastra si sunteti pregatiti sa depuneti efortul necesar. Multi oameni decid sa urmeze o dieta pentru a-si imbunatati aspectul si starea generala de sanatate, insa aceasta trebuie urmata intr-un mod sanatos si sigur pentru organismul dumneavoastra.
Intr-un plan dietetic de succes va fi inclusa o varietate de alimente sanatoase, bogate in nutrienti si cu continut scazut de grasimi. Combinand o dieta saraca in calorii cu exercitii fizice regulate, puteti pierde un procent important din greutatea corporala doar intr-o singura luna.
Cu toate acestea, nicio schimbare fizica nu este posibila intr-o luna fara o atitudine mentala corecta. Gandirea pozitiva va ajuta sa ramaneti motivati pentru a slabi si a va forma obiceiuri alimentare sanatoase. Incercati sa obtineti sprijinul familiei sau al prietenilor, sa gasiti un model pe care doriti sa il urmati si angajati-va in discutii pozitive pentru a va mentine o atitudine corecta fata de alimentatia sanatoasa.
Dieta de o luna trebuie sa se potriveasca stilului personal de viata, permitandu-va sa efectuati modificari mici, de durata. Incercati sa stabiliti ce anume doriti sa schimbati. Lucrati pentru a implementa noul plan, prin modificari usoare si treptate. Exemplele includ reducerea dimensiunilor portiior, adaugarea a mai multor fructe si legume in dieta, consumul a cel putin 8 pahare de apa pe zi si efectuarea a minim 15 minute de exercitii fizice pe zi.
De asemenea, incercati sa reduceti cantitatea de alcool pe care o consumati. Grasimile si alcoolul contin in medie 9 si respectiv 7 calorii per gram.
Caloriile
SusPentru a pierde in greutate este important sa reduceti cat mai mult din consumul de calorii zilnic prin micsorarea portiilor alimentare si efectuarea de exercitii fizice. Consumul a aproximativ 3500 de calorii se va solda cu acumularea unei jumatati de kilogram de grasime. Pentru a slabi un kilogram pe saptamana este nevoie sa ardeti zilnic cu 500 de calorii mai mult. Intr-o luna, un obiectiv realist ar trebui sa fie diminuarea greutatii corporale cu 3-5 kg.
Planificarea dietei
SusEste important ca dieta pe termen scurt sa se transforme, pe cat posibil, intr-una pe termen lung. Alcatuiti un plan alimentar care sa contina alimente care nu contin foarte multe calorii, pe care le puteti manca cu placere. Este important sa priviti cu realism obiectivul dietei de o luna. Telurile intangibile vor fi insotite de frustrare si chiar renuntarea la dieta pe care v-ati propus-o. Cel mai sigur si mai eficient mod de a pierde in greutate este sa slabiti treptat.
Evitati: carnea procesata, cerealele care nu sunt integrale, cartofii sau produsele din cartofi, painea, orezul alb, pastele din faina alba, biscuitii, lactatele cu continut ridicat de grasimi, alimentele prajite si nucile sarate.
Exemplu de meniu
SusIndiferent daca alegeti o dieta comerciala sau va alcatuiti una personala, alimentele ar trebui sa fie cat mai diverse si sa aiba un continut redus de grasimi. Un exemplu de mic dejun din cadrul dietei de o luna ar putea fi un bol de cereale din tarate cu lapte degresat si un fruct. La masa de pranz puteti consuma un sandvis cu carne slaba de curcan, salata verde si rosii.
Pe langa acestea puteti sa mancati un fruct si sa beti un pahar de apa sau de suc de fructe fara adaos de zahar. Cina ar putea fi compusa dintr-o bucata de carne cu continut scazut de grasime, salata si un pahar de apa.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Ursache -
Articole recomandate
- Dieta poate ajuta la ameliorarea simptomelor artritei reumatoide?
- Dieta mediteraneana imbunatateste memoria si creste longevitatea
- Scaderea in greutate: exista o dieta ideala?
- Dieta Perricone
- Operatia de bypass gastric - solutie chirurgicala pentru slabit
- Dieta ABS
- 4 motive pentru a servi o salata zilnic
- Ghid pentru protejarea oaselor la orice varsta
- Dieta Ornish