Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Dieta Body for life

Actualizat la data de: 12 Decembrie 2011

Generalitati

Sus
Dieta Body for life

Dieta Body for life este un program de alimentatie si exercitii fizice care are rolul de a ajuta oamenii sa adopte si sa mentina un stil de viata sanatos.

Totusi, criticii considera ca celor care urmeaza aceasta dieta li se recomanda sa manance prea multe proteine si o cantitate insuficienta de fructe si legume.

Dieta Body for life este un program de nutritie si activitati fizice creat de Bill Phillips.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Dieta Body for life si suplimentele alimentare
  3. Activitatea fizica - cheia dietei Body for life
  4. Efectele dietei Body for life
  5. Citeste pe aceeasi tema

Dieta Body for life si suplimentele alimentare

Sus

Dieta implicata in acest program are un continut ridicat de proteine. Se recomanda ca cei care doresc si au nevoie, sa foloseasca suplimente alimentare pentru a se asigura ca organismului lor le este furnizata o cantitate optima de proteine.

Planul nutritional presupune consumul sase mese pe zi, reduse cantitativ, incepand cu un complex de carbohidrati, dimineata. Rolul meselor reduse cantitativ este acela de a mentine stabil nivelul de energie prin evitarea cresterii bruste ale valorilor insulinei, fenomen intalnit dupa ce o persoana consuma multe alimente la o masa si de a evita declansarea senzatiei de foame, care apare atunci cand organismul este privat de hrana o perioada indelungata de timp.

Aceasta dieta implica un consum scazut de pui, peste si carne rosie slaba, pe tot parcursul unei zile. Carbohidratii complecsi se recomanda sub forma de cartofi, orez brun, fructe etc. Legumele pot fi consumate in cantitati mai mari, intrucat acestea sunt bogate in substante nutritive si au relativ putine calorii.

Autorul dietei propune solutii si alternative orientative pentru meniul meselor, si nu ofera un meniu strict. El recomanda ca fiecare masa sa fie compusa dintr-o portie de proteine de aproximativ dimensiunea si grosimea unei palme, garnisita cu legume. O masa pe zi n-ar trebui sa depaseasca 40-50% proteine, 40-50% glucide, iar cantitatea de grasimi animale va fi cat mai scazuta.

Activitatea fizica - cheia dietei Body for life

Sus

Cei care se implica in acest program, trebuie sa faca exercitii fizice in mod constant. Activitatea fizica se va desfasura pe parcursul a 45 de minute, de trei ori pe saptamana. In plus se vor face cel putin 20 de minute de exercitii cardio trei zile pe saptamana.

A sasea zi a fiecarei saptamani este o zi de libertate deplina: nu va include exercitii fizice si este permis sa se manance orice. Scopul efectului cumulat al acestei abordari agresive este de a stimula activitatea metabolismului, arderea grasimilor (si implicit scaderea numarului de calorii) si de a construi masa musculara.

Efectele dietei Body for life

Sus

Dieta Body for life ajuta la dezvoltarea si tonifierea masei musculare, pierderea in greutate si accelerarea metabolismului pe termen scurt. Pe termen lung, programul presupune adoptarea un stil de viata sanatos si responsabil (cel putin din perspectiva faptului ca impune consumul unei cantitati reduse de grasimi).

Dieta Body for life este un program care poate fi folosit cu succes pe termen lung, spre deosebire de alte tipuri de diete care promit si ofera rezultate rapide pe termen scurt, dar sunt urmate de acumularea de kilograme.


Medici specialisti Diete-Nutritie

  • Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
  • Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
  • Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
  • Dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
  • Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate