Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Gustari care ard calorii

Actualizat la data de: 21 Mai 2013

Generalitati

Sus
Gustari care ard calorii

Gustarile care ard calorii sunt esentiale atunci cand tineti o dieta de slabit, intrucat ofera organismului energia necesara pentru a face fata activitatilor de peste zi si potolesc rapid foamea, fara a furniza organismului un aport caloric mare.

Gustarile sunt alimente care se servesc intre mesele principale si fac parte din orice program alimentar echilibrat. Pentru a slabi sanatos si a nu va infometa, este important sa optati pentru gustari hranitoare si sanatoase, care stimuleaza metabolismul sa arda calorii si sa topeasca straturile adipoase care afecteaza greutatea.

Specialistii in nutritie au constatat ca majoritatea oamenilor face alegeri nesanatoase atunci cand vine vorba de gustari sau de alimente pe care le rontaie intre mese. Multe dintre ele constau in alimente procesate industrial, cumparate din comert, pline de aditivi nocivi si calorii inutile, care nu fac decat sa adauge kilogram dupa kilogram in greutate, fara a aduce niciun beneficiu organismului si starii de sanatate.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Gustari recomandate in dietele de slabit
  3. Citeste pe aceeasi tema

Gustari recomandate in dietele de slabit

Sus

Iata cateva dintre cele mai recomandate gustari in dietele de slabit, datorita efectului de stimulare a metabolismului si ardere a grasimilor

Cerealele integrale - in special orezul brun si ovazul - sunt unele dintre alimentele care va ofera rapid senzatia de satietate si forteaza organismul sa arda de doua ori mai multe calorii pentru a le digera decat in cazul altor alimente.

Afinele sunt fructe care nu ar trebui sa lipseasca din meniul niciunei diete de slabire. Dincolo de continutul bogat de nutrienti care dau energie si intaresc sistemul imunitar si de faptul ca au foarte putine calorii, afinele stimuleaza metabolismul sa topeasca straturile adipoase din organism.

Merele sunt cele mai consumate alimente la gustarile dintre mese. Pe cat de populare, pe atat de eficiente sunt pentru slabit si arderea grasimilor. Consumul unui singur mar inainte de masa va face sa mancati mai putin in restul zilei si sa reduceti substantial aportul caloric zilnic pe care-l furnizati organismului prin alimentatie.

Carne slaba. Specialistii sustin ca cele mai potrivite gustari pentru arderea grasimilor sunt cele care contin proteine. Explicatia consta in faptul ca organismul foloseste mai multa energie (calorii) pentru digerarea sau metabolizarea proteinelor decat pentru alti nutrienti. Carnea este unul dintre alimentele cele mai bogate in proteine. Este recomandat, in special, consumul carnii de pasare, dar si al altor tipuri de carne slaba.

Lactatele degresate au un continut caloric mic, iar datorita aportului mare de vitamina D si calciu ajuta la mentinerea si construirea musculaturii corpului, oferindu-va un aspect robust si armonios.

Branza cottage cu avocado. Combinarea fructului de avocado cu branza cottage reprezinta una dintre cele mai satioase si sanatoase gustari pe care le poti lua intre mese. In plus, digerarea celor doua alimente forteaza organismul sa arda mai multe calorii, contribuind astfel la remodelarea siluetei.

Banana. Desi este destul de consistenta si bogata in calorii, banana este unul dintre alimentele care merita sa fie servite ca gustare intre mese. Potrivit nutritionistilor, consumul unei banane intre mesele principale inhiba pofta de mancare si va ajuta sa va simtiti satui mai mult timp, obligand organismul sa arda mai multe calorii pentru a le digera.

Ceai verde. Consumati ceai verde intre mesele principale si veti obtine rezultate remarcabile in remodelarea corporala. Potrivit cercetatorilor de la American Journal of Clinical Nutrition, persoanele care beau 4 cani de ceai verde, zilnic, intre mese, pot slabi 3 kg in 8 saptamani, fara a face aproape nicio modificare alimentara in meniu.

Ardeiul iute, si, in general, condimentele sau mirodeniile picante, sunt eficiente pentru arderea grasimilor si eliminarea kilogramelor nedorite din greutate. Capsaicina, substanta responsabila pentru iuteala ardeiului, creste temperatura corpului si accelereaza metabolismul, stimulandu-l sa arda mai multe calorii. Ardeiul iute sau chili poate fi consumat proaspat, in salate, sau folosit la gatit, intrucat isi pastreaza efectul asupra siluetei. Insa daca vreti sa il folositi ca gustare, incercati sa asezonati legume proaspete, branzeturi sau fructe oleaginoase (migdale, nuci, alune etc.) cu praf de chili.

Popcornul este una dintre gustarile care contribuie semnificativ la reducerea greutatii corporale si remodelarea siluetei. Boabele de porumb folosite la prepararea popcornului sunt bogate in proteine si au un continut scazut de calorii. Organismul utilizeaza mai multa energie (calorii) pentru a le metaboliza decat pentru alte alimente, ceea ce contribuie la scaderea in greutate. Modul in care preparati popcornul poate ajuta la slabit sau, dimpotriva, poate contribui la cresterea in greutate. Pentru a avea putine calorii si a stimula organismul sa arda calorii, popcornul trebuie preparat simplu, fara niciun strop de ulei sau arome nesanatoase si hipercalorice.

Morcovii sunt recunoscuti pentru efectul benefic pe care il au asupra vederii si sanatatii ochilor, insa putina lume stie ca stimuleaza organismul sa arda mai multe calorii decat au ei atunci cand ii digera. Carotenul este una dintre cele mai importante substante nutritive pe care le contine morcovul. In organism, carotenul se transforma in vitamina A, substanta nutritiva care contribuie la arderea si eliminarea grasimilor din organism.

Edamame este o specie de fasole verde, insa cu pastai ceva mai groase si mai mari decat varianta clasica a acestei leguminoase. Fasolea edamame poate fi folosita pe post de gustare, intrucat nu necesita o gatire laborioasa. Poate fi fiarta si consumata simplu, cu putina sare sau condimente, intre mesele principale. Potrivit specialistilor, pastaile edamame sunt mai bogate in proteine si fibre decat alte tipuri de fasole si are si mai putine calorii. Consumul constant de fasole edamame stimuleaza organismul sa arda mai multe calorii, ajutandu-va sa ajungeti la greutatea dorita.


Medici specialisti Diete-Nutritie

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate