Dieta Weight Watchers
Generalitati
SusDieta Weight Watchers este o dieta cu o reputatie si o eficienta, demonstrate in rezultatele celor care au urmat-o de peste 40 de ani. De-a lungul timpului au existat diferite modificari ale programului dietetic, dar contactul si suportul online sau direct al celor care adopta aceasta dieta au ramas constante. Cele doua optiuni ale dietei sunt programul Flex si programul Core.
Programul Flex este o versiune actualizata a sistemului alimentar bazat pe contorizarea punctelor. Fiecaruia dintre alimente ii corespunde un numar de puncte. Obiectivul este de a consuma alimentele preferate fara a depasi un numar total, limita, de puncte, in fiecare zi. Valoarea punctelor alimentelor se calculeaza in functie de caloriile, grasimile si fibrele continute de acestea.
Programul Core este bazat pe abordarea stiintifica a densitatii energetice. Densitatea energetica se refera la totalul caloriilor continute de o anumita cantitate de alimente. Alimentele considerate ca avand un continut energetic scazut, au putine calorii comparativ cu cantitatea lor (de exemplu, supele de legume, legumele, fructele etc.). Alimentele cu un nivel ridicat de energie au multe calorii comparativ cu volumul lor (de exemplu, uleiuri, unt etc.). Planul Core ofera o dieta echilibrata prin concentrarea asupra unei liste de alimente sanatoase care sa mentina cat mai mult senzatia de satietate.
Beneficiile oferite de dieta Weight Watchers
SusPrintre avantajele pe care le furnizeaza adoptarea dietei Weight Watchers se numara:
- dieta foloseste alimente usor de achizitionat care mentin scazut costul acesteia
- planul Weight Watchers nu obliga si nici nu incurajeaza utilizarea de suplimente dietetice
- programul dietetic se potriveste atat femeilor, cat si barbatilor
- participantii se sustin intre ei, isi impartasesc experienta si se incurajeaza reciproc, atat prin intalniri directe, cat si online. Aceste interactiuni au rolul de a sustine sentimentul de responsabilitate fata de grupul care ii motiveaza pe practicanti, astfel incat sa nu renunte.
- exista mii de retete si combinatii de alimente care pot fi alese pentru meniurile zilnice
- persoanelor care aleg acest tip de dieta li se pun la dispozitie instrumente pentru a-si explora cauzele emotionale ale problemelor alimentare, astfel incat acestea sa fie intelese si schimbate
- programul dietetic include alimente si retete culinare variate si sanatoase, astfel incat cei care urmeaza dieta nu trebuie sa gateasca mese separate pentru ceilalti membrii ai familiei. Chiar este indicat ca preparatele sa fie gatite in casa.
Dieta nu este recomandata copiilor cu varsta sub 10 ani si nici femeilor insarcinate. Copiii care au peste 17 ani trebuie sa aiba acordul medicului pentru a adopta acest plan dietetic. In plus, nu sunt acceptate persoanele care sufera de bulimie nervoasa.
Dieta Weight Watchers nu are rolul de a trata sau vindeca vreo boala. De aceea, cei care sufera de orice afectiune iau medicamente recomandate de medic sau au interdictii dietetice (cum ar fi consum scazut de sodiu, alimente fara gluten) trebuie sa abia aprobarea medicului inainte de a urma dieta Weight Watchers.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Conf. dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Medic primar Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Medic specialist Mihaela Ursache -
Articole recomandate
- Aditivii periculosi din alimente
- Alimente daunatoare ficatului. Alternative sanatoase
- Alegeri alimentare sanatoase
- Top 26 cele mai sanatoase alimente din lume
- Cele mai sanatoase 25 de alimente pentru inima
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Adevarul despre alimentele fast - food
- Alimente cu rol detoxifiant
- Intolerante alimentare versus alergii alimentare