Dieta Medifast
Generalitati
SusDieta Medifast este un plan alimentar care include portionarea meselor, dar si diminuarea cantitatii zilnice de grasimi, carbohidrati si calorii. Dieta utilizeaza inlocuitori pentru alimente, produsi de compania Medifast si, un numar limitat de preparate proaspete.
Inlocuitorii alimentari sunt nutrienti cu densitate ridicata si cu un continut scazut de calorii. La fel ca orice alta dieta saraca in calorii, dieta Medifast este destinata sa diminueze rapid greutatea corporala a persoanelor moderat-obeze si obeze. Este important sa cereti sfatul medicului si sa colaborati cu acesta inainte de a incepe orice fel de dieta de slabit, inclusiv dieta Medifast. Acelasi lucru trebuie pus in aplicare si pentru cei care urmeaza un tratament medicamentos, au diabet zaharat sau hipertensiune arteriala.
Scopul dietei este de a crea un deficit de calorii, care va permite celor care urmeaza dieta sa arda mai multe grasimi si sa slabeasca in timp ce isi mentin masa musculara. Dieta Medifast este cea mai potrivita pentru persoanele care au avut dificultati in a pierde in greutate, cu ajutorul altor tipuri de diete.
Cuprins articol
Planul Medifast 5 si 1
SusBazele programului Medifast 5 si 1 consta in 3 planuri separate pentru:
- femei
- barbati
- diabetici.
Aceste planuri sunt concepute pentru a raspunde nevoilor nutritionale pentru fiecare persoana in parte. Planurile includ 5 inlocuitori pentru mese - in general, shake-uri - dar si supe, batoane speciale pentru slabit, fulgi de ovaz si budinci.
- Cei care urmeaza dieta trebuie sa manance la fiecare 2-3 ore si sa consume zilnic minim 2 litri de lichide (in special apa, dar si alte tipuri cat mai sanatoase de lichide). Planul 5 si 1 aduce o imbunatatire semnificativa a planurilor Medifast anterioare.
- Cei care urmeaza dieta pot sa consume produse Medifast, precum covrigei, omlete, supe, budinci si fulgi de ovaz - fiecare contin aproximativ 100 de calorii si cel putin 10 g de proteine. Aceste produse speciale sunt imbogatite cel putin 20% din valoarea lor nutritionala, cu vitamine si minerale. Pana la doua mese Medifast pe zi trebuie sa fie compuse din shake-uri Medifast cu glucozamina si condroitina.
- Alimente slabe si verdeturi. O masa pe zi trebuie sa fie "slaba si verde" - o portie mica de carne slaba si pana la doua cesti de salata sau legume. Aceasta masa este o completare excelenta a dietei zilnice si transforma dieta Medifast intr-un plan nutritional mai acceptabil pentru cei care o urmeaza.
Persoanele care aleg aceasta dieta pot sa-si prepare o data pe zi, o masa verde cu proteine, legume si o cantitate mica de grasime. Proteinele pot fi obtinute prin consumul de somon, macrou, carne de vita macra, oua si carne de pui sau curcan. Dintre legume, adeptii dietei pot sa consume 1-2 cesti de broccoli, conopida, spanac, vinete, dovlecei si salata verde.
Mentinerea greutatii dupa incetarea dietei Medifast
SusPlanul Medifast 5 si 1 ofera un meniu care contine aproximativ 900 de calorii si 80-85 carbohidrati prin urmarea caruia se pierd in greutate aproximativ 4,5 - 10 kg pe saptamana.
Odata ce persoanele care respecta aceasta dieta ajung la greutatea dorita, planurile de tranzitie Medifast pot ajuta la revenirea consumului de alimente normale. Modificati treptat cantitatea de alimente normale, in timp ce reduceti produsele Medifast.
Tranzitia la dieta de intretinere (care este compusa in proportie de 99% din alimente normale) dureaza 8-16 saptamani, in functie de greutatea pierduta in timpul dietei Medifast.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Conf. dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Medic primar Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Asist. univ. dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
Articole recomandate
- Dieta celor 3 ore
- Dieta pentru detoxifierea de primavara
- Cum poti restabili aspectul sanatos al unghiilor
- 5 motive de a include cartofii in dieta
- Dieta cu zmeura
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale
- Dieta Perricone
- Ce culoare are dieta dumneavoastra?