Dieta celor 3 ore
Ce este Dieta de 3 ore?
SusDaca doriti sa urmati o dieta care contine unt de arahide, fructe, legume si multe alte alimente, atunci ceea ce cautati este "Dieta celor 3 ore" - dieta care explica cum o dieta saraca in carbohidrati ingrasa si sincronizarea slabeste.
Dieta de 3 ore se bazeaza mai mult pe sincronizare si mai putin pe controlarea apetitului. Totodata, trebuie stiut ca aceasta exclude consumarea alimentelor care contin aditivi alimentari, si respecta cateva etape:
1. Micul dejun trebuie consumat timp de o ora.
2. Apoi se mananca din 3 in 3 ore.
3. Ultima masa este servita cu 3 ore inainte de culcare.
Specialistii in fitness sunt de parere ca respectarea acestor reguli ajuta la cresterea indicelui BMR ( rata metabolismului bazal - numarul de calorii arse de catre organism pe parcursul unei zile in care activitatea fizica este minima), creste nivelul energiei din organism si diminueaza apetitul. Cu toate acestea sunt persoane de specialitate care sustin ca nu s-a stabilit inca, daca, cresterea metabolismului este legata de impartirea traditionalelor 3 mese pe zi, in 5-6 mese, dar mai mici.
Cuprins articol
Alimentatia in dieta de 3 ore
SusSpecialistii in fitness recomanda sa fie consumate o varietate de alimente, dar in cantitati reduse. Totodata, acestia ajuta la crearea unui joc din fiecare dieta, un joc care ajuta persoana sa urmeze mai usor orice dieta.
Imaginati-va o farfurie de 20 cm pe care sunt asezate 4 elemente:
1. Un cub rubik, reprezentand portia de carbohidrati la micul dejun, pranz si cina.
2. Un pachet de carti simbolizand cantitatea de proteine de la fiecare masa. Proteinele pot fi asimilate din diferite alimente, in functie de pofta fiecaruia, de la pui si branza, la oua si peste.
3. O lingurita cu apa, care reprezinta cantitatea de grasime ce trebuie consumata zilnic. Grasimea poate fi asimilata din maioneza, unt, ulei de masline sau oricare alt aliment care contine grasimi.
4. In final, imaginati-va 3 carcase de DVD, care reprezinta cantitatea de fructe si legume consumata dupa fiecare masa.
Potrivit specialistilor nu exista alimente daunatoare ci doar portii prost proportionate. Prin echilibrarea portiilor de mancare la fiecare masa persoana va consuma 400 calorii.
Cum functioneaza dieta de 3 ore?
SusDupa cum spune si titlul, timpul, sincronizarea inseamna totul in cazul acestei diete. Astfel, micul dejun trebuie servit incepand cu ora 7:00 a diminetii. Trei ore mai tarziu, la ora 10:00, orice persoana trebuie sa serveasca gustarea, care trebuie sa includa in jur de 100 calorii. Dupa alte 3 ore se serveste masa de pranz, apoi, o gustare de 100 calorii, urmate dupa alte 3 ore de cina.
Totodata, trebuie mentionat ca in timpul cinei sau imediat dupa persoana care urmeaza aceasta dieta se poate bucura de un mic desert care nu trebuie sa contina mai mult de 50 calorii.
Consumand o cantitate de alimente la fiecare 3 ore, organismul invata sa reseteze constant metabolismul dupa fiecare masa. Urmand acest antrenament de a manca din 3 in 3 ore veti simti cum organismul indeparteaza grasimea, fara a scadea masa musculara.
Ce spun expertii despre Dieta de 3 ore?
SusExpertii in nutritie sunt de parere ca nu conteaza numarul meselor pe care o persoana le serveste in fiecare zi, ci frecvente activitatilor fizice. Potrivit acestora singurul lucru care controbuie la intensificarea arderilor grasimilor din organism este exercitiul fizic.
Pe de alta parte sunt persoane care sustin ca se simt pline de energie, iar apetitul alimentar s-a diminuat de cand au inceput sa consume alimente din 3 in 3 ore. Altii considera ca micul dejun este cea mai importanta masa de peste zi, deoarece ajuta la scaderea senzatiei de foame pe parcursul zilei.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Conf. dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Medic primar Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Asist. univ. dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
Articole recomandate
- Dieta de vis - slabiti in timp ce dormiti
- Slabiti 10 kilograme in 21 de zile - dieta de detoxifiere Martha Vineyard
- Diete specifice pentru detoxifiere
- Modalitati de a pierde in greutate fara dieta
- Dieta Medifast
- Ce poti face cand dieta ta nu da rezultate
- Dieta metabolica personalizata
- Sfaturi pentru o toamna sanatoasa: imunitate, alimentatie, dieta
- Dieta Ornish