Dieta cu banane
Generalitati
SusO dieta este usor de respectat si de urmat in functie de tipul restrictiilor si regulilor pe care le presupune. Nu exista o dieta foarte simpla sau una care sa functioneze pentru toti oamenii. Important este ca cei care le urmeaza sa fie motivati.
Dieta cu banane este una dintre dietele care nu este dificil de urmat. Banana este un aliment care se descompune lent in organism dupa ce a fost consumata, care ofera energie pe termen lung si mentine sub control senzatia de foame.
In plus, bananele ofera multiple beneficii sanatatii, inclusiv faptul ca pot ajuta la combaterea depresiei, tratarea ulcerelor, stresului si chiar micsoreaza probabilitatile declansarii unui accident vascular cerebral. Dieta cu banane va poate schimba stilul de viata si va poate imbunatati obiceiurile alimentare.
Cuprins articol
Cum functioneaza dieta cu banane
SusAceasta dieta presupune consumul unei banane proaspete la micul dejun, alaturi de un pahar de apa la temperatura camerei. Puteti consuma si mai multe banane daca doriti, pentru a va satura. Bananele nu se vor manca alaturi de alte alimente.
Nu exista restrictii alimentare majore, privind restul meselor de pe parcursul zilei. Totusi, vor fi excluse deserturile sau produsele dulci, precum si produsele lactate si alcoolul. In plus, orice consumati, trebuie sa consumati cu moderatie. Mancati suficient pentru a va satura, dar nu exagerati. Ultima masa se va lua la cel tarziu ora 18.
In ceea ce priveste hidratarea, singura bautura permisa este apa filtrata si la temperatura camerei. Se vor evita alte tipuri de bauturi, cum ar fi ceaiul, cafeaua, racoritoarele.
Unul dintre motivele pentru care dieta functioneaza, este faptul ca bananele ajuta la imbunatatirea digestiei si stimuleaza metabolismul. Bananele sunt bogate in amidon rezistent, un tip de fibra care ajuta la instalarea rapida a senzatiei de satietate si blocheaza absorbtia unor carbohidrati. De asemenea, bananele contribuie la capacitatea organismului de a arde grasimi.
Fructele consumate in combinatie cu apa ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal.
Cand luati ultima masa a zilei mai devreme si reduceti cantitativ cina, permiteti procesului digestiv sa se incheie inainte de a adormi.
O alta regula importanta a acestei diete este sa va culcati in fiecare noapte inainte de miezul noptii. Motivul acestei recomandari este faptul ca multe dintre studii au demonstrat asocierea dintre privarea de somn si obezitate.
Exercitiile fizice nu sunt obligatorii, dar nici contraindicate. In orice caz, in timpul acestei diete nu ar fi indicat sa faceti activitate fizica intensa.
Avantajele si dezavantajele dietei cu banane
SusPrintre efectele pozitive ale dietei cu banane se numara:
- micul dejun luat in fiecare zi stimuleaza metabolimsul si reduce riscul supraalimentarii in restul zilei
- evitarea cofeinei la micul dejun stabilizeaza nivelurile glucozei din sange si scade pofta de mancare
- consumul alimentelor pana in ora 18, reduce tendinta de a consuma seara alimente hipercalorice
- evitarea produselor lactate si deserturilor contribuie la reducerea caloriilor prin limitarea grasimilor si aportului de zahar
- bananele sunt alimente nutritive bogate in fibre, vitaminele B6, C si potasiu
- dieta descurajeaza supraalimentarea.
Dintre dezavantajele dietei cu banane pot fi enumerate:
- micul dejun cu banane este posibil sa nu acopere necesitatile persoanelor hipoglicemice
- este o dieta care nu incurajeaza sportul
- nu ia in considerare factorii psihologici implicati in dieta.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Ursache -