Cum puteti pierde in greutate cu ajutorul dietei cu un continut ridicat de proteine
Generalitati
SusDietele cu un continut ridicat de proteine au devenit un mod popular de a pierde in greutate, intrucat cercetari in curs au sugerat ca proteinele pot fi capabile de a satisface foamea mai bine decat grasimile sau carbohidratii.
Oamenii au nevoie de proteine, in diverse cantitati, in toate etapele vietii, pentru buna desfasurare a multiple functii ale corpului.
Proteinele sunt utile pentru crestere, dezvoltare, stimularea imunitatii, lupta impotriva infectiilor si protectia organismului.
Cuprins articol
Necesarul de proteine
SusSpecialistii recomanda ca proteinele sa reprezinte intre 10-35% din totalul caloriilor pentru adultii sanatosi. Totusi, este posibil ca o persoana sa consume prea multe proteine.
Nu exista pericole asociate cu cantitatile prea mari de proteine - cu exceptia cazului in care suferiti de boli renale. Pentru a beneficia de scaderea in greutate cu ajutorul proteinelor, expertii recomanda sa sa consume aproximativ 120 de grame de proteine pe zi.
Controlul apetitului
SusTeoretic, pierderea in greutate este destul de simpla: trebuie doar sa mancati mai putin si sa faceti mai multe exercitii fizice.
Practic, situatia ar putea fi mai complicata. Este important sa gasiti dieta cu o combinatie corecta de substante nutritive pe care sa o puteti urma in mod constant si sa va schimbati stilul de viata.
Pentru a controla cat mai bine apetitul, incercati sa luati mese mai mici si sa va bucurati cat mai devreme de acestea, cina fiind ultima masa. Cercetarile sugereaza ca patru sau cinci mese mici consumate pe zi sunt necesare pentru controlul apetitului si al greutatii.
Alimente bogate in proteine
Sus- Carne de vita
- Hamburger cu carne de vita - 118 grame - 28 de grame de proteine
- Friptura - 170 grame - 42 grame de proteine
- Bucati din carne de vita - 28 grame - 7 grame de proteine
- Pui
- Piept de pui - 100 grame - 30 de grame de proteine
- Pulpa de pui - 10 grame
- Ciocanele - 11 grame
- Aripa - 6 grame
- Carne de pui gatita - 115 grame - 35 grame de proteine
- Peste
- Cele mai multe tipuri de peste file contin aproximativ 22 de grame de proteine la 100 de grame de peste fiert sau 6 grame per 30 de grame de peste.
- Ton - 170 grame - 40 de grame de proteine
- Carne de porc
- Un cotlet mediu de porc - 22 grame de proteine
- Muschi de porc - 115 grame - 29 grame de proteine
- Sunca - 85 grame - 19 grame de proteine
- Bacon - 1 felie - 3 grame de proteine
- Oua si produse lactate
- Un ou mare - 6 grame de proteine
- O ceasca de lapte - 8 grame de proteine
- 1/2 ceasca de branza de vaci - 15 grame de proteine
- 1 pahar de iaurt - 8-12 grame de proteine
- Branzeturi moi (mozzarella, brie, camembert) - 18 de grame - 6 grame de proteine
- Branzeturi medii (cheddar, elvetiene) - 18 grame - 7-8 grame de proteine
- Branzeturi tari ( parmezan) - 18 grame - 10 grame de proteine
- Boabe
- 1/2 ceasca de tofu- 20 de grame de proteine
- Cele mai multe tipuri de fasole (fasole neagra, pinto, linte, etc) aproximativ 7-10 grame de proteine la jumatate de cana de fasole gatita
- 1/2 cana de boabe de soia gatite - 14 grame de proteine
- 1/2 cana de boabe de mazare gatite - 8 grame de proteine
- Nuci si seminte
- 2 linguri de unt de arahide - 8 grame de proteine
- 1/2 cana de migdale - 8 grame de proteine
- 1/4 cana de alune - 9 grame de proteine
- 1/4 cana de caju - 5 grame de proteine
- 1/4 cana nuci pecan - 2.5 grame de proteine
- 1/4 cana de seminte de floarea soarelui - 6 grame de proteine
- 1/4 cana de seminte de dovleac - 8 grame de proteine
- 1/4 cana de seminte de in - 8 grame de proteine.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Medic primar Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Asist. univ. dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Medic specialist Mihaela Ursache -
Articole recomandate
- Ameliorarea poliartritei reumatoide prin dieta: intre mit si adevar
- Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri
- Inima sanatoasa, corp sanatos
- Produsele organice sunt mai sanatoase
- Sindromul TORCH
- Impactul tatuajelor asupra sanatatii
- Tromboza de sinus cavernos
- Abcesul perirenal
- Cauze de hemoragii digestive superioare - varicele esofagiene