Pui cu ciuperci si sos alb
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: medie
Puiul cu ciuperci si sos alb este o reteta perfecta pentru pacientii diagnosticati cu diabet zaharat de tip 2, fiind o sursa grozava de proteine si nutrienti esentiali pentru sanatate:
Ingrediente:
- 4 buc. piept de pui, fara piele si os
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper macinat
- 3/4 lingurita praf de usturoi
- 470 g ciuperci feliate
- 500 ml supa de pui sau legume
- 1 lingura faina
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Asezoneaza bucatile de pui cu sare si piper si prajeste-le 5 minute, pe fiecare parte, intr-o tigaie incinsa cu ulei. Scoate puiul si adauga ciupercile la sotat, timp de 8 minute sau pana cand se inmoaie ori se rumenesc usor. Adauga 3/4 din cantitatea totala de supa si pudra de usturoi. Lasa totul sa fiarba cam 8-10 minute, pana cand supa scade la jumatate.
Intr-un bol separat, amesteca faina cu supa ramasa si faina. Topeste untul intr-o tigaie separata si adauga amestecul de supa cu faina. Amesteca permanent, pana cand sosul se ingroasa, apoi asezoneaza-l cu sare si piper.
Serveste puiul cu garnitura de ciuperci si sos alb pe deasupra.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Intoxicatia cu ciuperci
- Ciuperca piciorului - generalitati
- Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate
- Boala plamanului alb
- Beneficiile pentru sanatate ale ciupercilor
- Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari
- Ciupercile medicinale
- Hipertensiunea de halat alb
- Alimentatia sanatoasa
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare