Pancreasul bionic pentru monitorizarea glicemiei in caz de diabet a trecut testele clinice
Stire medicala
Pancreasul bionic sau artificial, un dispozitiv asemanator cu un smartphone creat pentru controlarea nivelurilor glicemice la pacientii cu diabet de tip 1, a trecut cele mai importante teste clinice la care a fost supus, dovedindu-se a fi un succes in gestionarea diabetului.
In urma testelor clinice, folosirea dispozitivului a crescut cu 13.5% perioada de timp in care pacientii au inregistrat un nivel glicemic echilibrat. A fost pentru prima oara, la nivel mondial, cand astfel de dispozitive au fost folosite fara supervizare medicala, timp de cateva zile, de catre pacientii suspusi testelor clinice.
Pancreasul bionic functioneaza sub forma unei aplicatii pentru smartphone, care are la baza un algoritm dezvoltat pe laborator. Dispozitivul este introdus in organism printr-un fir atasat sub piele de un senzor al glicemiei. La fiecare cinci minute, senzorul transmite informatii catre aplicatie, care calculeaza automat necesarul de insulina si glucagon. Doza calculata de astfel de substante este trimisa in organism prin intermediul dispozitivului.
Rezultatele pozitive obtinute in urma testelor clinice au aratat ca pancreasul artificial poate inlocui metoda traditionala de administrare a insulinei si de controlare a nivelului glicemic din sange.
Articole recomandate
- 6 investigatii pentru orice bolnav de diabet
- Cancerul osos in cazul copiilor
- Istoricul familial si riscul pentru boala
- Ghidul pacientului diabetic
- Interviu cu Dr. Cristina Blot: Hipoglicemia poate pune pacientul diabetic in ...
- Pregatirea inainte de investigatii medicale
- Artroscopia
- Afectiunile cardiace se pot agrava in timpul verii
- Alimente care ajuta pancreasul sa produca insulina