Diabetul, prevenit cu ajutorul cafelei. Iata ce au descoperit cercetatorii!
Stire medicala
Cresterea consumului zilnic recomandat de cafea cu inca o ceasca si jumatate previne aparitia diabetului, anunta cercetatorii americani de la Scoala de Sanatate Publica Harvard, din Boston, SUA.
O echipa de cercetatori americani si singaporezi au analizat trei studii efectuate pe 120.000 de persoane cu privire la efectele consumului de cafea asupra sanatatii si au descoperit o legatura surpinzatoare intre suplimentarea consumului zilnic de cafea si imbolnavirea de diabet.
Savantii au constatat ca persoanele care consumasera timp de patru ani o ceasca si jumatate de cafea in plus peste doza zilnica recomandata prezentau un risc cu 11% de a dezvolta diabet in urmatorii patru ani.
In cazul scaderii consumului zilnic de cafea, riscul de diabet pare sa creasca cu 18%, sustin savantii, care au fost mirati sa constate cat de importante sunt beneficiile pe care consumul de cafea le are asupra sanatatii.
Oamenii de stiinta americani sustin ca efectul se pastreaza doar in cazul cafelei naturale, nu si a celei decofeinizate sau a ceaiurilor cu care este inlocuita adesea cafeaua.
Articole recomandate
- Ingrijiri pentru diabeticii cu deficiente de vedere (vedere slaba)
- Monitorizarea consumului de carbohidrati la copiii diabetici
- Teste de laborator utile in monitorizarea diabetului zaharat
- Diabetul si exercitiile fizice
- Masurarea carbohidratilor la femeile cu diabet zaharat gestational
- Diabetul si menopauza, o dubla provocare
- Consumul de alcool si diabetul zaharat
- Piciorul diabetic si probleme cutanate - complicatii ale diabetului
- 52 de beneficii incredibile ale ceaiului verde