Sos de spanac cu iaurt si usturoi
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Sosul de spanac cu usturoi este sarac in carbohidrati (fiind sigur pentru consum in diabetul zaharat de tip II), insa furnizeaza o cantitate importanta de proteine si antioxidanti din una dintre cele mai sanatoase legume cu frunze verzi - spanacul.
Un alt avantaj al acestei retete este timpul redus de preparare. Ingredientele de mai jos sunt suficiente pentru 18 portii.
Ingrediente:
- 300 grame spanac congelat
- 230 grame castane conservate, taiate bucati mici
- 60 grame branza parmezan, rasa
- 160 mililitri iaurt grecesc degresat
- 1 jumatate de lingurita praf de usturoi
- 1 jumatate de lingurita sare
- 1 jumatate de lingurita piper
Mod de preparare:
Introduceti spanacul la cuptorul cu microunde timp de 10 minute, pana cand se incalzeste foarte bine. Aruncati zeama scursa si amestecati spanacul cu castanele, branza parmezan, iaurtul, pudra de usturoi, sarea si piperul. Procesati aceste ingrediente in blender, pana obtineti un sos cremos, cu textura groasa. Tineti sosul la frigider, pana in momentul servirii.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Beneficiile pentru sanatate ale consumului de usturoi
- Inca un motiv pentru a consuma iaurt
- Secretul unghiilor frumoase
- SOS pielea ultra uscata
- Remedii naturale pentru cancerul de san
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Alimente si bauturi care pateaza dintii
- Humus - beneficii si retete sanatoase
- 10 mituri despre dieta bolnavilor de diabet
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare