Oua prajite in paine integrala
Timp de preparare: Mai putin de 15 minute
Dificultate: redusa
Ouale prajite in paine integrala sunt o sursa minunata de proteine si cereale integrale, fiind un preparat apetisant pentru micul dejun.
O portie contine 140 de calorii, 10 grame de proteine, 6 grame de grasimi, 12 grame de carbohidrati complecsi (recomandati in dieta pentru diabetul de tip II) si 2 grame de fibre. Reteta este sigura pentru consum si in cazul afectiunilor cardiace sau ale organelor de vaz. Ingredientele sunt suficiente pentru o portie.
Ingrediente:
- 1 felie de paine integrala
- 1 ou
- ulei de masline
Mod de preparare:
Taiati felia de paine in centru cu un cutit (sau gura unui pahar mic). Puteti decupa chiar si forme atractive, precum inimi sau stelute. Puneti 2 lingurite de ulei de masline la incins intr-o tigaie si prajiti felia de paine pe ambele parti, cate 1-2 minute, la foc potrivit.
Spargeti oul direct in zona decupata a painii, lasati-l la prajit doua minute, apoi intoarceti felia pe partea celalalta (pana cand oul se prajeste suficient).
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Alimente esentiale pentru oase puternice
- Colita provocata de radiatii
- 27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
- Alimente periculoase in osteoporoza
- Alimentatia corecta a copiilor
- Dieta Day Light
- Tratamentul cancerului de colon - combaterea efectelor secundare
- Alegerile de la micul-dejun si scaderea in greutate
- Cauzele oboselii si metode de combatere
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare