Medicamentele pentru tensiune arteriala cresc speranta de viata in diabetul de tip II
Stire medicala

Pacientii cu diabet de tip II care urmeaza un tratament cu medicamente pentru tensiunea arteriala traiesc mai mult si sufera mai putine complicatii cardiace, potrivit unei noi cercetari derulate de profesorii Universitatii Oxford.
Diabeticii care beneficiaza cel mai mult de efectele medicamentelor pentru controlul tesiunii arteriale sunt cei care sufera de hipertensiune, la polul opus situandu-se pacientii cu diabet de tip II a caror tensiune se incadreaza in limite normale.
Cercetarea a fost efectuata pe baza unui numar de 40 de studii clinice derulate intre anii 1966 si 2014 pe un esantion de peste 100.000 de participanti diagnosticati cu diabet de tip II. Tratamentele administrate subiectilor diabetici au inclus diuretice, inhibitori ai enzimei de conversie (ECA) etc.
Concluziile studiului derulat de savantii britanici arata ca pacientii tratati pentru hipertensiune arteriala si-au redus considerabil riscul de instalare a accidentului vascular cerebral, afectiuni oculare sau exces de proteine in urina.
Totodata, s-au observat si o serie de efecte secundare posibile ale acestei terapii urmate de diabetici. Diureticele au cauzat o crestere a glicemiei in sange in unele cazuri, iar alte medicamente din aceasta clasa au crescut predispozitia la impotenta, deficienta de potasiu, eczema sau afectiuni renale.
Articole recomandate
-
Factori care modifica tensiunea arteriala
-
Hipertensiunea arteriala si stilul de viata
-
Hipertensiunea arteriala
-
Tratati hipertensiunea arteriala cu tratamente naturiste
-
Hipertensiunea arteriala maligna
-
12 modalitati de a scadea tensiunea arteriala in mod natural
-
Viata persoanelor cu diabet zaharat de tip I
-
Diabet zaharat de tip 2 recent diagnosticat
-
Recomandari pentru persoanele cu hipotensiune arteriala